Öğrencilerin ikinci okulu olmayı hedefleyen yerli girişim Voltran App, 3.35 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Her öğrencinin ikinci okulu olmayı hedefleyen yerli girişim Voltran, 3.35 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Bugün size yeni bir eğitim teknolojileri platformu olan Voltran App ve yeni tamamlamış oldukları yatırım turundan bahsetmek istiyoruz. Voltran App en iyi kolej, fen ve Anadolu Lisesi öğretmenlerini ve bu öğretmenlerin farklı tipteki içeriklerini öğrencilerle buluşturan bir platformdur.

Buket Öğütler, Hamed Hamedi, Anıl Kıncıoğlu ve Berk Kıncıoğlu tarafından kurulan Voltran App, 3.35 milyon dolar değerleme üzerinden Rıza Kaya ve Burak Ersan‘dan yatırım aldığını resmen duyurdu.

Beta sürümüne çıktığı Haziran 2021’den itibaren kayıtlı kullanıcı sayısını 81’den 66,000’e çıkaran ve kitleyi elde tutma oranını (‘Retention’) da %7’den %80’lere kadar yükselten girişimin platformunda şu an için kayıtlı 79 öğretmen bulunuyor. Son aylarda aylık aktif kullanıcı sayısını 13,000’e yükselten girişimde bu kullanıcılar aylık ortalama 7 saat 30 dakika geçiriyor.

İyi bir eğitime ulaşmak kişinin doğuştan gelen en önemli hakkı ve bu hakkın elde edilebilmesi iyi öğretmenlere ve kaliteli içeriklere erişimden geçmekte. Ancak şu an iyi öğretmenler ve bu öğretmenlerin farklı formattaki (canlı ders, test, konu anlatım notu vb.) içerikleri okul, kurs, yayınevleri ve dijital platformlar arasında dağılmış durumda. Dolayısıyla pandemi sürecinde de açık bir şekilde görüldüğü üzere 5-18 yaş arası bir öğrencinin kendi seviyesine uygun iyi öğretmen ve içeriklere erişmesi oldukça zorlaştı ya da bu durum ancak yüksek miktarda harcama yapılarak çözülebilen bir problem haline geldi. Voltran App öğrenci tarafında bu durumun yarattığı fırsat eşitsizliği problemine odaklanmaktadır.

Öğretmen tarafına bakıldığında ise eğitim sektöründe ‘içerik üreticisi’ olan öğretmenlerin bu içeriklerin gelirinden diğer paydaşlara göre kıyaslandığında en az payı alan kişiler olduğunu görüyoruz. Bu sebeple öğretmenler birden fazla kurumda çalışmakta ve sürekli ek gelire ihtiyaç duymaktadır. Bu durum eğitim kalitesini düşürerek hem öğretmen hem de öğrenci için dezavantajlı bir durum yaratmakta ve öğretmenlerin hak ettikleri imkanlara ulaşmasını engellemektedir.

En iyi okullarda çalışan öğretmenleri ve bu öğretmenlerin içeriklerini öğrencilerle bir araya getiren Voltran App, böylece öğrencilerin iyi öğretmen ve kaliteli içeriğe erişim sürecini çok daha hızlı, ucuz ve verimli hale getirirken, “gelir paylaşımı” modeliyle de içerik üreticisi konumundaki öğretmenlerin hak ettiği geliri elde etmesini sağlıyorlar. Bu sayede öğretmen ile öğrenci arasındaki aracıları ortadan kaldırmayı ve eğitimde iki taraf için var olan fırsat eşitsizliğini azaltmayı hedefliyorlar.

Türkiye’den başlayarak dünyadaki her öğrencinin ikinci okulu olmak isteyen Voltran App’in nihai amacı ise eğitimdeki fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırarak kişilerin gerçek potansiyellerine eğitim yoluyla ulaşmasını sağlamak.

Güncel İçerikler