Microsoft, Windows’un sonraki sürümünde güvenlik ve yapay zekaya odaklanacak

Microsoft, daha iyi güvenlik ve daha hızlı güncellemeler içeren yeni bir "modern" Windows sürümü üzerinde çalışıyor.

Microsoft, daha iyi güvenlik ve daha hızlı güncellemeler içeren yeni bir “modern” Windows sürümü üzerinde çalışıyorCorePC adı verilen girişim, eski uygulamaları desteklemeye devam ederken Windows’un farklı cihazlar için daha iyi ölçeklenmesine izin verecek.

Güvenilir kaynaklardan ortaya çıkan bilgilere göre CorePC, Microsoft‘un işletim sisteminin modüler bir modernizasyonu olarak faturalandırdığı emekliye ayrılan Windows Core OS (iptal edilen Windows 10X dahil) ile aynı hedeflerin çoğunu hedefleyecekti. CorePC, “durum ayrımını” kullanıyor ve Windows’u iOS ve Android’e benzer şekilde birden çok bölüme ayırıyor. Bu özellik, güncellemeleri daha hızlı yaparken kötü amaçlı yazılımların sisteme bulaşmasını zorlaştırabiliyor.

Sızıntı uzmanlarının aktardığı bilgiler doğrultusunda sistem dosyaları, kullanıcı verileri ve program dosyalarının tümü aynı yerde saklanıyor. CorePC, işletim sistemini birden çok bölüme ayırıyor; Bu sistem de daha hızlı işletim sistemi güncellemelerini etkinleştirmenin anahtarı oluyor. Durum ayrımı, eğitim sektöründeki Chromebook rekabet cihazları için önemli olan daha hızlı ve daha güvenilir sistem sıfırlama işlevi de sağlıyor.

CorePC, Microsoft’un farklı donanımlar için her biri için belirli özellikleri ve uygulamaları destekleyen çeşitli Windows sürümleri sunmasına izin veriyor. Örneğin, eğitim odaklı bir varyant, yalnızca Edge tarayıcısını, web uygulamalarını, Office ve benzetilmiş Android uygulamalarını çalıştıran ChromeOS gibi hafif bir ayak izine sahip olabiliyor. Tersine, CorePC, modern Windows 11 masaüstünün tüm mevcut özelliklerini ve yeteneklerini destekleyen tam teşekküllü Windows sürümleri de sunabiliyor. 

Microsoft, yapay zekayı bu tarz yeni projeye dahil ediyor. Planlar içerisinde ekrandaki içeriği analiz edip uygun bağlamsal ipuçları sağlamak için yapay zekayı kullanmak yer alıyor. Microsoft’un Windows’un bir sonraki ana sürümü için CorePC kullanmayı hedeflediği ve bunun 2024 için planlandığı bildiriliyor.

Güncel İçerikler