Q Yatırım Bankası, Fimple’ın bulut tabanlı SaaS bankacılık platformu ile faaliyetlerine başlıyor

Q Yatırım Bankası, bankacılık altyapısı olarak tamamı API’den oluşan bulut tabanlı özel bankacılık yazılımı Fimple platformunu tercih etti.

Özel olarak hazırladığı hizmetleri ve uluslararası standartlarda hizmet kalitesi ile yerli ve yabancı yatırımcıların en iyi iş ortağı olmayı hedefleyen Q Yatırım Bankası, 2022’nin son çeyreğinde BDDK tarafından kuruluş iznini aldı.

Bünyesinde Qua Granite ve Bien Finans şirketlerini barındıran Q Yatırım Holding, rekabetçi ve sürdürülebilir büyüme potansiyeli olan iş ortaklarının sağlıklı şekilde ve milli ekonominin gereklerine uygun olarak gelişmelerini ve devamlılığını güvence altına almak için bankacılık faaliyetlerine başlıyor. Yeni nesil dijital yatırım bankası olma vizyonuyla modern ve özel bir bankacılık deneyimi sunmayı hedefleyen Q Yatırım Bankası en güncel bankacılık teknolojisine sahip olmak amacıyla Fimple ile el sıkıştı.

Kullandıkça öde modeli yeni bankalar için ilgi çekici oldu

Fimple kurucu ortağı ve CEO’su Dr. Mücahit Gündebahar, verdiği demeçte;

“Büyük bir titizlikle en güncel teknolojileri kullanarak geliştirdiğimiz ana bankacılık platformumuzun yeni kurulan finans kuruluşları tarafından tercih edilmesinden dolayı gururluyuz. Son olarak Q Yatırım Bankası ile yaptığımız iş ortaklığı, SaaS yaklaşımı ile çalışan bulut tabanlı bankacılık platformumuzla sektördeki etkinliğimizi ve yenilikçi teknolojilerimizin farkındalığını artırmaya devam ettiğimizi gösterdi” dedi.

Fimple müşteri memnuniyetini artırmayı sağlıyor

Gündebahar açıklamalarına şöyle devam etti:

“Fimple’ın bulut tabanlı ana bankacılık platformu, kullandığı modern teknoloji ve müşterilerine sunduğu iyi hizmetle, bankaların işlem hacmini artırırken, müşteri memnuniyetinin artmasını da sağlıyor. Q Yatırım Bankası, Fimple’ın yeni nesil platformunu seçerek, dijitalleşme ve müşteri memnuniyeti açısından daha yüksek bir düzeye ulaşmayı ve platform bankacılığı iş modellerini sunmayı hedefliyor. Fimple olarak, müşterilerimizin iş ihtiyaçlarına uygun çözümler sunmak ve onların işletme performansını artırmak için tüm enerjimizle çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz.”

Yeni dönem bankacılık entegrasyon kabiliyetiyle şekilleniyor

Fimple Kurucu Ortağı ve CTO’su Abdurrahman Çınar, bulut tabanlı bankacılık yazılımının, bankaların dijitalleşme sürecini hızlandırmasına ve operasyonel verimliliği artırmasına olanak tanıdığını ve Fimple’ın müşterilerinin, güvenilir, güncel ve kolay kullanımlı bir yazılım çözümüyle işlerini yürütmelerine yardımcı olduklarını belirtti. Ek olarak Q Yatırım Bankası’nın yeni nesil dijital yatırım bankası vizyonunun temelini oluşturacak gerekli teknolojik altyapı sağlayıcısı olduklarından duyduğu memnuniyeti vurgulayarak onlara en iyi hizmeti sunmak için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Mikroservis mimarisi temelinde API-First yaklaşımıyla yazılan Fimple Platformu’nun, tüm fonksiyon setinin API’lerden oluştuğunu ve bu sayede entegrasyon kabiliyetinin çok yüksek olduğunu ve kolay bir şekilde yeni ürün geliştirme imkanı sağladığını vurgulayan Çınar, hızlı ve kolay bir şekilde yeni ürün geliştirip servis bankacılığı gibi yeni iş modelleri kurgulamak isteyen kurumların sistemde bulunan yaklaşık 2100 finansal API sayesinde bu ihtiyaçlarını çok rahatlıkla karşılayabileceklerinin altını çizdi.

Güncel İçerikler