Mobilite odaklı çözümler geliştiren Cabify, 110 milyon dolar yatırım aldı

Şahsi araçlarla şehir içi ve şehirlerarası seyahatleri azaltmak isteyen Cabify, 110 milyon dolar yatırım aldı.

Şahsi araçlarla şehir içi ve şehirlerarası seyahatleri azaltmak isteyen Cabify, 110 milyon dolar yatırım aldı. Tur, Orilla Asset Management, AXIS, Fond-ICO Next Tech‘in katılımıyla gerçekleşti.

Mobilite ölçeklendirmesi Cabify, 2011’den beri Avrupa’nın mobilite pazarını şekillendiriyor. Kullanıcılara yalnızca birkaç tıklamayla farklı ulaşım seçenekleri sağlayan bir mobilite uygulaması sunan İspanya merkezli girişim, son yıllarda sürdürülebilirlik planlarını ileriye taşıyor.

Şehirleri daha hareketli hale getirme vizyonuyla Cabify’ın çoklu mobilite platformu, özel araçlarla şehir içi seyahati azaltmak için farklı alternatifler sunuyor ve şehirleri daha yaşanabilir hale getirmek için teknolojiden yararlanıyor. Girişim, yerel ekosisteme olan bağlılığı nedeniyle akredite edilmiş BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin bir üyesi olduğunu da belirtiyor. 

Şu anda girişim, İspanya ve LATAM’da 7 ülke ve 40 şehirde faaliyet gösteriyor ve 42 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya ve 1.2 milyon işbirliği yapan sürücü ve taksi şoförünü bünyesinde barındırıyor.

Cabify, 2022’deki cirosunun 2019’a göre %24 ve 2021’e göre %32 daha yüksek olduğunu bildirdi. Girişim, platformunda yapılan tüm yolculukların 2025 yılına kadar İspanya’da ve 2030 yılına kadar Latin Amerika’da sıfır emisyonlu araçlarla gerçekleştirilmesini hedefliyor. 

Cabify CEO’su Juan de Antonio

“Stratejik yatırımcıların bu anlaşması, Cabify’ın yatırımcılarımız ve faaliyet gösterdiğimiz şehirler için uzun vadeli değer yaratmaya devam etme konusundaki olumlu etkisinin ve potansiyelinin tanınmasını yansıtıyor. Yatırımcılarımız, sürdürülebilir mobilite endüstrisi vizyonumuzu paylaşan ve stratejik planımızın hayata geçirilmesini hızlandırmamızı sağlayacak ortaklarımız oluyor.” dedi.

Bu yeni yatırım, girişimin hedef pazarlarında büyümesine, filonun elektriklenmesine ve şirketin inovasyon stratejisinin desteklenmesine yardımcı olacak.

Güncel İçerikler