Evlerin ısınmasını daha ucuza getirmek isteyen Mixergy, 8.5 milyon euro yatırım aldı

Evler için ısınma sürecini yeniden düşünerek onu daha verimli, sürdürülebilir ve uygun maliyetli hale getirmeyi amaçlayan Mixergy, 8.5 milyon euro yatırım aldı.

Evler için ısınma sürecini yeniden düşünerek onu daha verimli, sürdürülebilir ve uygun maliyetli hale getirmeyi amaçlayan Mixergy, 8.5 milyon euro yatırım aldı. Tura, EDP Ventures, Nesta, Oxford Science Enterprises (OSE), Kiko Ventures, Foresight WAE Technology ve Centrica katıldı.

Net sıfıra doğru ilerlemek, enerjiye nasıl yaklaştığımıza dair radikal bir yeniden düşünmeyi gerektiriyor. Enerjiyi nasıl elde ettiğimizi ve onu nasıl kullandığımızı yeniden hayal etmeyi içeriyor. Sonuç olarak, Avrupa’da giderek daha fazla sayıda ev yenilenebilir enerji kaynaklarına ve akıllı enerji sistemlerine yöneliyor ve bu da onların enerji kullanımlarını daha iyi kontrol etmelerini sağlayarak karbon ayak izlerini ve aynı zamanda maliyetleri düşürüyor.

Oxford merkezli bir girişim olan Mixergy, su ısıtma için faturaları %40’a kadar ve gaz tüketimini %21’e kadar azalttığını iddia eden bir ev ısıtma çözümü geliştirdi. Bunlar etkili bir görünüm sergileyip 2050 yılına kadar net sıfır hedeflerine ulaşılmasına yardımcı olacak güçlü bir potansiyele sahip oluyor.

Mixergy, ısıtma ve ev enerji yönetimi sistemlerinin yanı sıra akıllı ve bağlantılı sıcak su depoları geliştiriyor. Çözümler birlikte, hanelerin daha iyi yaşamasını, paradan tasarruf etmesini ve çevre üzerindeki etkilerini azaltmasını sağlıyor.

Yenilikçi girişim, ısıtmaya yukarıdan aşağıya bir yaklaşım benimsiyor ve yalnızca ihtiyaç duyulanı ısıtmak için termal tabakalaşmayı kullanıyor. Bu, algılama ve kontrol yetenekleriyle birleştiğinde, basit sıcak su depolarını, güneş enerjisi, gaz kazanı veya alternatif olsun, herhangi bir enerji kaynağına bağlanabilen akıllı ısı pillerine dönüştürüyor.

Her sistemin 25 yıldan uzun süre dayandığı, yani bir pilin ömrünün 3 katı olduğu ve farklı enerji kaynaklarına uyarlanabildiği bildiriliyor. Bu, gelecekte güneş enerjisi veya başka bir şeyin baskın kaynak haline gelmesine bakılmaksızın, Mixergy’nin çözümünün talep görmeye devam edeceği anlamına geliyor. Net sıfıra ve daha sürdürülebilir bir enerji görünümüne ulaşmamıza yardımcı olmak için uzun vadede ihtiyaç duyulan karbon azaltımlarına katkıda bulunmak için kesinlikle güçlü bir konumda görünüyor.

Energy Savings Trust, Mixergy’nin maliyetleri %40 düşürürken gaz tüketimini %20’ye kadar azaltabildiğini doğruluyor. Ayrıca bu sayıların, dünyanın her yerindeki elektrik şebekelerinde ortaya çıkan ve sürekli artan rüzgar ve güneş enerjisi fazlasını kullanan yenilenebilir tarifelerini kullanarak yükselebileceği belirtiliyor.

Enerji tasarrufu ve maliyet düşürme etkisinin yanı sıra, çözüm aynı zamanda suyu geleneksel sistemlerden 110 kata kadar daha hızlı ısıtıyor. Bu uygulama ile ev sahipleri su ısıtma sürecini kolayca kontrol edebiliyor.

Mixergy CEO’su Peter Armstrong, verdiği demeçte;

“Bu yatırımdan heyecan duyduk ve yeni yatırımcılarımız EDP Ventures ile Nesta’yı aramızda görmekten memnuniyet duyuyoruz. EDP ​​Ventures, Güney Avrupa’daki en büyük enerji sağlayıcılarından biri ve onların gelişi, Mixergy’nin güneş PV’nin yanı sıra harika bir ürün pazarına uygun olduğunu gördüğümüz Portekiz ve İspanya’daki genişlemesi için bir katalizör görevi görüyor. Nesta, karbon emisyonlarını azaltırken yakıt azlığını ele alma çabamızı tamamlayan sosyal etkiye vurgu yapmanın yanı sıra bu sektöre hatırı sayılır bir deneyim getiriyor. Misyonumuzu desteklemeye devam eden mevcut yatırımcılarımız OSE, IPG, Foresight ve Centrica’ya ve bu yolculuğu gerçekleştiren Mixergy’deki inanılmaz ekibimize teşekkür etmek istiyorum.”

Girişim, bu yeni yatırımla, güneş enerjisinin popülaritesinin hızla arttığı iki pazar olan Portekiz ve ardından İspanya’dan başlayarak uluslararası alanda genişlemeyi planlıyor.

Güncel İçerikler