Çevreyi korumaya odaklanan Miwa Technologies, 5.2 milyon euro yatırım aldı

Ambalaj atıklarını azaltmak için bir teknoloji geliştiren Miwa Technologies, 5.2 milyon euro yatırım aldı.

Ambalaj atıklarını azaltmak için bir teknoloji geliştiren Miwa Technologies, 5.2 milyon euro yatırım aldı. 2022’de 2.5 milyon euro yatırım alan girişim, Luxembourg EIC Fund‘dan 2.5 milyon euro yatırım alarak toplamda 5.2 milyon euro yatırım aldı. Son yatırım, girişimin European Innovation Council (EIC) “EIC Accelerator” programına seçilmesinin hemen ardından geldi.

2016 yılında Petr Báča (CEO) tarafından kurulan Miwa Technologies, süpermarketlerdeki müşterilerin yeniden kullanılabilir kaplarla alışveriş yapmalarını sağlayan benzersiz bir sistem geliştirdi. Girişim, bu çözümün elektronik dağıtıcılarla birlikte çalışan akıllı teknolojiyle donatılmış B2B kapsüllerine dayandığını belirtiyor.

Bu kapsüller, paketleme havuzunun etkili yönetimine ve stok yönetimi de dahil olmak üzere sistemin verimli çalışmasına olanak tanıyor. Girişimin çözümü şu anda Aldi tarafından Birleşik Krallık’ta, Hollandalı Albert Heijn’de ve Çekya ve Portekiz’deki çeşitli süpermarketlerde kullanılıyor.

Miwa, Avrupa’daki ticari genişlemeyi finanse etmek ve seri üretime geçmek için önümüzdeki haftalarda özel yatırımcılara 7 milyon euroluk bir yatırım turuna çıkacak.

Miwa’da yatırımcı ilişkileri ve kaynak geliştirmeden sorumlu Ivana Sobolíková;

“2021’in sonunda Miwa ilk büyük perakendecisine kuruldu. Bir yıl sonra, Aralık 2022’de Miwa, dokuz süpermarketteki dört büyük perakendeciye kuruldu. 2023 için Avrupa’da 100 mağazada kurulumla yılı kapatmayı hedefledik. Mart 2023 itibariyle, çoğunlukla Almanca konuşulan bölgelerde olmak üzere yaklaşık elli yer onaylandı.” dedi.

Miwa, gıda alanında yeniden kullanılabilir ambalaj segmentinde şimdiye kadar başarılı olan tek girişim oldu. Yeni yatırım, Avrupa’daki süpermarketlerde yeni kurulumların uygulanmasını desteklemek için kullanılacak.

Güncel İçerikler