B2B satış süreçlerini tek bir linkte birleştiren Flowla, 1.3 milyon dolar yatırım aldı

Türk kurucular tarafından kurulan, B2B satış süreçlerini tek bir linkte birleştiren İngiltere merkezli girişim Flowla'nın 1.3 milyon dolarlık yatırım turuna; Antler, Fuel Ventures, ScaleX Ventures ve Logo Ventures katıldı.

B2B satış süreçlerini tek bir linkte birleştiren ve Türk girişimciler tarafından İngiltere’de kurulan Flowla, 1.3 milyon dolar yatırım aldı. Flowla’nın 1.3 milyon dolarlık yatırım turuna; Antler, Fuel Ventures, ScaleX Ventures ve Logo Ventures katıldı.

Şirketin kurucularının satış alanında uluslararası deneyimi ve yine satış otomasyonu odağında başarılı bir exit’i bulunuyor.

2022’de temelleri atılan Flowla, üç Türk girişimci Erdem Gelal, Alper Yurder ve Oğuz Gelal tarafından kuruldu. İngiltere’de yaşayan Türk girişimcilerden oluşan kurucu ekip, birbirini tamamlayan global deneyimleri bir araya getiriyor: Erdem, daha önce Groupe UP tarafından 2019’da satın alınan bir kurumsal satış çözümünü yaratan girişimci. Alper, kariyerinin son on yılında satış liderliği rollerinde 30 milyon dolarlık gelir getirdi, Oğuz ise Kanada’dan Japonya’ya kadar farklı bölgelerde çeşitli ekiplere liderlik ederek dijital ürünler geliştirdi.

Gartner tarafından yapılan bir araştırmaya göre, B2B satın alma yapanların %80’i, son yaptıkları satın almanın çok karmaşık ve zor olduğunu belirtiyor. Bunun nedeni, hem karar verme sürecine dahil olan kişilerin sayısında, hem de bu süreçe dahil olan materyellerin sayısı ve çeşitliliğindeki artış olarak görülüyor.

Günümüzde satış ekipleri, dokümanlar, videolar, interaktif demolar, formlar, elektronik imzalar, aksiyon planları ve benzeri materyallerden destek alıyor. Kullanıcıları arasında Deel ve Insider gibi şirketler de olan Flowla, satış sürecindeki tüm dokümanları, aksiyonları ve iletişimi tek bir platformda bir araya getirerek satıcı ve alıcı arasındaki kopukluğu ortadan kaldırmaya yardımcı oluyor.

Satış sürecinin tamamının tek bir linkte, adım adım ilerleyen bir dijital akış haline getiren çözüm, süreçlerde %50’yi aşan hız artışı sağlıyor.

Flowla’nın kurucu ortağı ve CEO’su Erdem Gelal şunları söylüyor:

“Biz satışın geleceğinin, müşterilere sunulan dijital deneyimlerde olduğunu görüyoruz. Rekabet arttıkça, şirketler sadece sundukları hizmetlerle değil, sağladıkları satış deneyimiyle de farklılaşmak zorundalar. Başarının yeni tanımı, potansiyel müşterilerin doğru kararlar vermesine yardımcı olmak. Maalesef uzun e-posta zincirleri artık bunu sağlayamıyor. Aldığımız yatırım, B2B satışın standartlarını belirleyecek ürünü geliştirmemizi sağlayacak .”

Antler’ın ortaklarından Jed Rose’un yorumu ise şöyle:

“Gelen kutularının istenmeyen e-postalarla dolduğu bir dönemde, satış ekiplerinin müşterileri için kapsamlı bir bilgi kaynağı oluşturmakta giderek daha çok zorlandığını görüyoruz. Flowla, ilk dokunuştan başlayıp satış sonrası evreye kadar süreci tek bir linkte birleştirerek büyük bir boşluğu dolduruyor.”

ScaleX Ventures’ın Kurucusu ve Yönetici Ortağı Dilek Dayınlarlı şunları ekliyor:

“Satış dünyası hızla gelişiyor ve bu alandaki başarı büyük ölçüde şirketlerin müşterilerinin deneyimini anlama ve iyileştirme yeteneğine bağlı. Flowla, bu dönüşüme liderlik ediyor. Böylesine ileri görüşlü bir şirketle ortaklık kurduğumuz için çok heyecanlıyız.”

Güncel İçerikler