Uzaktan iletişim hizmeti sunan Assistbox, depremzedelere ücretsiz kullanım olanağı sağladı

QNBEYOND’un üçüncü dönemine seçilen girişimlerden AssistBox, finans, sigorta, perakende ve sağlık sektörlerinde, müşterilere uzaktan hizmet verilebilmesi için geliştirilmiş bir online iletişim platformudur.

QNBEYOND’un üçüncü dönemine seçilen girişimlerden AssistBox, finans, sigorta, perakende ve sağlık sektörlerinde, müşterilere uzaktan hizmet verilebilmesi için geliştirilmiş bir online iletişim platformudur.

Bora Gül ve Yıldıray Yılmaz tarafından Ağustos 2018’de İstanbul’da kurulan AssistBox, sahip olduğu yetkinliklerle insanların bulundukları yerden ve istedikleri zaman kolayca hizmet alabilmesine imkan sağlıyor. Şu anda 10 farklı sektörden onlarca kuruma hizmet veriyorlar. Girişim, verdiği hizmetlerin yanı sıra, sosyal sorumluluk ve sosyal bilinç konusunda da oldukça farkındalık sahibi olmasıyla da öne çıkıyor. Yaşanan deprem felaketi ile Türkiye’de yaşanan acı olaylar karşısında, Assistbox video tabanlı çözümlerini depremzedelere yardımcı olmak üzere ücretsiz kullanım olanağı sağladığını açıkladı. 

Deprem felaketi, birçok vatandaşın evlerini kaybetmesine veya zarar görmesine neden oldu. İnsanlar bu süreçte hem maddi hem de manevi anlamda büyük kayıplar yaşadılar. Şok etkisi sonrasında depremzedelerin birçok konuda desteğe ihtiyaçları ortaya çıktı. Bu ihtiyaçların karşılanmasına maksimum seviyede katkıda bulunmak isteyen şirket, hızlıca afet bölgelerindeki olası kullanım alanlarına yönelik çalışmalar yaptı. Assistbox depreme yönelik olarak şimdiye kadar;

  • Deprem bölgelerindeki sigorta hasar eksperlerine görüntülü hasar ekspertiz uygulamasını açtı.
  • Memorial Hastanesi’nin gönüllü psikolojik destek hizmetinde görüntülü görüşme altyapısını sundu.
  • Yaşanan kayıplar sebebiyle hizmet verme güçlüğü çeken elektronik markalarına, kombi vb. cihazlarda müşterin yaşadıkları sorunlara uzaktan görüntülü destek imkanı sağladı.
  • Misafirol.org, Kanka.host gibi barınma ihtiyacını karşılamaya yönelik uygulamalardan depremzedelere ve onlara evini açmak isteyenlere görüntülü çağrı merkezi hizmeti verilmesine aracılık etti.

Verdiği bu destekleri artırmak konusunda istekli olan girişim, depremzedelere yönelik tüm çalışmalarda bulut altyapısını ücretsiz olarak kullandırıyor. Buna ek olarak gelecekte yaşanacak afetlere karşı da kurumların daha hazırlıklı olması gerektiğini düşünen Assistbox, bu gibi çözümlerin her an kullanıma hazır bulundurulması gerektiğinin altını çiziyor.

Sizin de depremzedelere yönelik projeleriniz varsa girişimle buradan irtibata geçebilirsiniz. 

Güncel İçerikler