Arf, Stellar Geliştirme Vakfı ile uluslararası ödemelerdeki likidite problemine çözüm getiriyor

İsviçre’de lisanslı olan uluslararası ödeme bankacılığı platformu Arf, Stellar Geliştirme Vakfı (Stellar Development Foundation) desteğiyle lisanslı finansal kuruluşlar için dünyanın ilk teminatsız, kısa vadeli, USDC tabanlı işletme sermayesi finansman çözümünü sunmaya başladı.

İsviçre’de lisanslı olan uluslararası ödeme bankacılığı platformu Arf, Stellar Geliştirme Vakfı (Stellar Development Foundation) desteğiyle lisanslı finansal kuruluşlar için dünyanın ilk teminatsız, kısa vadeli, USDC tabanlı işletme sermayesi finansman çözümünü sunmaya başladı.

Küresel boyutta ekonomik kalkınma ve refaha erişim için en büyük önceliklerden biri, uluslararası ödemeleri daha hızlı, ucuz, şeffaf ve kapsayıcı hale getirmek. Ancak yoğun sermaye gerektiren uluslararası ödemeler sektörü, kısıtlı finansal kaynaklara sahip ödeme ve para hizmeti şirketleri için hâlâ zorlayıcı bir alan. Web3 ve geleneksel finans arasında köprü kuran çözümler ise bu sorunu çözmeyi vadediyor.

Uluslararası ödeme bankacılığı platformu Arf ile açık kaynaklı Stellar ağının büyüme ve gelişimini destekleyen ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Stellar Geliştirme Vakfı, ödeme ve para hizmeti şirketlerinin uluslararası ödemelerde karşılaştıkları likidite sorunlarını çözmek için bir araya geldi.

Arf’ın Credit Line çözümü, Stellar ağı ve Circle’ın USDC’sinden aldığı güçle dünya çapında nitelikli lisanslı finansal kuruluşlara teminatsız ve kısa vadeli (1 ila 5 gün arası) işletme sermayesi sağlıyor. Finansal kuruluşlar, Arf Credit Line ile ön fonlama (prefunding) veya ek teminat gerekmeden yurt dışındaki ortaklarına aynı gün içinde para gönderimi yapabiliyor. Arf Credit Line, uluslararası ödemelerde gönderen taraflar için yoğun sermaye gerektiren iş modelini, alıcı taraflar içinse karşı taraf riskini ortadan kaldırıyor. Üstelik tüm bu işlemler USDC ile blokzincir üzerinde gerçekleştirildiğinden, para transferleri herhangi bir aracı olmadan, şeffaf bir şekilde takip edilebiliyor.

Arf Kurucu Ortağı ve CEO’su Ali Erhat Nalbant,

“Bugün, sektörün büyümesi ve geliştirilmesi için kullanılabilecek 4 trilyon dolardan fazla sermaye ön fonlanan hesaplarda atıl bir şekilde bekliyor,” dedi. “Arf Credit Line, bu kilitli sermayeyi açığa çıkararak trilyonlarca dolarlık büyümenin önünü açıyor. Şu anda dünya çapında 800’den fazla para transferi merkezinin, farklı ülkelerdeki ortaklarına aynı gün içerisinde ve yönetmeliklerle uyumlu bir biçimde para gönderimi yapmalarını sağlıyoruz,” diyen Nalbant, “böylece büyümelerinin ve küresel oyuncularla rekabet edecek konuma gelmelerinin önünü açıyoruz” diye de ekledi.

“Kripto paraların merkeziyetsiz yapısıyla küresel ödemelerin likidite kısıtlamalarını şeffaf bir şekilde çözen reel uygulamalar geliştirme konusunda Arf’a destek veriyoruz” diyen Stellar Geliştirme Vakfı CEO’su ve İcra Direktörü Denelle Dixon sözlerine şöyle devam etti: “Finansal hizmetleri herkes için daha erişilebilir hale getirme taahhüdümüz, Arf Credit Line gibi yeni bir kategori açan çözümlerle daha da güçleniyor.”

Arf Credit Line, lansmanından itibaren yalnızca dört ay içinde, dünya genelindeki lisanslı finansal kuruluşlara 80 milyon dolardan fazla kredi sağlayarak toplam 150 milyon dolarlık on-chain USDC hacmi yarattı. Arf Credit Line, USDC ile işletme sermayesi kredisi sağlayarak örnek teşkil etmekle birlikte ödemeleri de daha şeffaf, erişilebilir ve gerçek zamanlı hale getiriyor.

Güncel İçerikler