WhatsApp, yeni güncellemesiyle beraber topluluklara ve grup sohbetlerine odaklanıyor

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcı deneyimine odaklanarak yeni bir güncelleme yayınladı.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcı deneyimine odaklanarak yeni bir güncelleme yayınladı. Güncellemeyle beraber topluluklara ve grup sohbetlerinin iyileştirilmesi sağlanıyor.

WhatsApp, kullanıcıların metin mesajları, sesli mesajlar, fotoğraflar, videolar ve belgeler gönderip almalarına olanak tanıyor. Bunları yaparken de yüksek düzeyde gizlilik ve güvenlik sağlayan uçtan uca şifrelemesi sunuyor. İki milyardan fazla aktif kullanıcısı olan uygulama, ülkemizde de neredeyse akıllı telefona sahip olan herkes tarafından kullanılıyor. Bu nedenle yayınlanan tüm güncellemeler oldukça önem taşıyor.

Yeni güncelleme, geçen yıl kullanıma sunulan Topluluklar özelliklerini iyileştirmeye odaklanıyor. Güncelleme, grup yöneticilerine grup gizliliği üzerinde daha fazla kontrol sağlayan ve gruplarına kimlerin katılacağına karar vermelerini sağlayan yeni bir araç içeriyor. Ayrıca yeni güncelleme, yöneticilerin gruplarına kimlerin davet bağlantısı aracılığıyla veya bir toplulukta katılabilir hale getirerek katılabileceği üzerindeki denetimini de geliştiriyor. Güncellemeye eklenen bir diğer öne çıkan özellik ise kullanıcıların bir kişinin adını arayarak ortak grupları kolayca görmelerini sağlayan bir sistem oluyor.

Yeni özellikler, önümüzdeki hafta dünya genelinde kullanıma sunulmaya başlayacak. WhatsApp, hem yöneticiler hem de üyeler için grup deneyimini iyileştirmek için daha fazla aracın kullanıma sunulma olasılığını ihtimaller arasında bulundurdu. Bunlara ek olarak WhatsApp, beta programında kullanıcıların bilinmeyen arayanlardan gelen aramaları sessize almasına izin veren ve bunun istenmeyen postaları azaltması beklenen yeni bir özelliği test ediyor. Sessize alınan tüm aramalar Arama Listesinde görünse de kullanıcılar, istemedikleri takdirde bilinmeyen arayanlar tarafından rahatsız edilmeyecek.

Güncel İçerikler