Yerli tarım teknoloji girişimi ForFarming, Founder One’dan 3 milyon TL yatırım aldı

Dünyayı daha yaşanabilir kılmak için çözümler üreten erken aşama teknoloji odaklı etki girişimcilerini destekleyen girişim sermayesi yatırım fonu Founder One, çiftçiler için akıllı ve erişilebilir çözümler geliştiren tarım teknoloji girişimi ForFarming’e 3 milyon TL yatırım yaptı.

Toplum veya çevre üzerinde sürdürülebilir olumlu etki yaratacak ve ölçülebilir etki hedefleri olan girişimlere erken aşamada yatırımlar yapan Founder One, tarım teknolojisi girişimi ForFarming’e 3 milyon TL yatırım yaptı.

“Tarım teknolojilerine ilk yatırımımızı yapmaktan çok mutluyuz”

Founder One Yatırım Komitesi Üyesi ve Genel Müdürü Ali Şahin, Founder One’ın tarım teknolojisi sektörüne ilk yatırımını yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Ali Şahin, “Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı olarak, Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi ortaklığıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek tamamen etki yatırımları özelinde kurduğumuz Founder One olarak, tarım teknolojisi sektöründe ilk yatırımımızı gerçekleştirdik. Bundan sonraki dönemde de etki girişimlerini desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

“Founder One’ın desteğiyle büyümemizi hızlandıracağız”

ForFarming Kurucu Ortağı ve CEO’su Levent Atlas, Founder One’dan aldığımız yatırımla birlikte yakaladığımız büyüme ivmesini artırarak sürdüreceklerini ifade ederken, “2019 yılından itibaren üreticilerin sürdürülebilir, kaliteli ve verimli mahsuller elde etmesi için akıllı ve erişilebilir teknolojiler geliştiriyoruz. Özellikle son bir sene içerisinde ülkemizin yanı sıra Brezilya, İspanya, Kanada ve Meksika gibi ülkelerde on binlerce üreticiye hizmet vermekteyiz. Ortak vizyona sahip olduğumuz toplumsal fayda sağlayan etki girişimlerini destekleyen Founder One’dan yatırım aldığımız için çok mutluyuz. Yeni yatırımımızla beraber öncü teknolojiler geliştirerek ve daha çok üreticiye ulaşarak başarılarımızı devam ettirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Peki ForFarming nedir?

ForFarming, SaaS çözümleri ile üreticilerin üretim verimliliğini ve kalitesini artırmak için erişilebilir ve akıllı çözümler sunmaktadır. Bugüne kadar elde edilen büyük verinin işlenmesi ve üretim koşullarını önerebilen algoritması sayesinde Forfarming geleneksel tarımdan kaynaklanan sorunların çoğunu ortadan kaldırarak en verimli üretim koşullarını sağlıyor. Geliştirdiği tesis yönetimi, bitkilerde hastalık tanıma ve gıda izlenebilirliği uygulamalarıyla 8 farklı ülkede yaklaşık 16.000 üreticiye hizmet vermektedir.

Güncel İçerikler