Netflix, mobil oyun kütüphanesine bu yıl 40 yeni oyun ekleyecek

Netflix, bu yıl piyasaya çıkması planlanan 40 oyunu olduğunu ve ortaklarıyla birlikte geliştirilmekte olan 70 oyunu olduğunu duyurdu. 

Netflix, bu yıl piyasaya çıkması planlanan 40 oyunu olduğunu ve ortaklarıyla birlikte geliştirilmekte olan 70 oyunu olduğunu duyurdu. Şirketin ayrıca kendi bünyesindeki oyun stüdyoları tarafından geliştirilmekte olan 16 oyunu bulunuyor. Netflix, Kasım 2021’de oyunlar yayınladı ve o zamandan beri 55 oyun yayınladı.

Akış hizmeti, oyun portföyünü geliştirmeye kararlı olduğunu ve Ustwo’nun Monument Valley serisini, Monument Valley 1 ve Monument Valley 2’den başlayarak platformuna getireceğini ve daha fazlasının geleceğini açıkladı.

Ayrıca bu yılın ilerleyen zamanlarında, Netflix‘in bugüne kadarki en çok oynanan oyunlarından biri olan Too Hot to Hand: Love is a Game’in devamı niteliğinde olan ve çok sevilen realite programı Too Hot to Hand’den uyarlanan bir yapımın da hayata geçirileceğini açıkladı. Platform, haftalık içerik düşüşlerinin oyuncuların geri gelmesini sağladığını ve takip için geliştirici Nanobit ile çalıştığını belirtti.

Netflix, Vainglory ve Catalyst Black’in arkasındaki geliştirici Super Evil Megacorp ile yakında çıkacak bir Netflix sürümüne dayanan özel bir oyun üzerinde çalıştıklarını söyledi. Netflix’in oyunlardan sorumlu önemli yöneticisi Mike Verdu tarafından açıklandığı gibi, şirketin öncelikle mobile odaklandığını ancak kendi bulut akış teknolojisi üzerinde de çalıştığı bilgisi paylaşıldı.

Mart ayında piyasaya çıkacak oyunlara gelince, Netflix, Güney Afrikalı geliştirici Free Lives’ın bir oyunu olan Terra Nil’in 28 Mart’ta satışa sunulacağını açıkladı. Sırp geliştirici Demagog Studio’nun sosyal çöküş ve çevre felaketi temalarına sahip bir strateji oyunu olan Highwater, bu ayın başlarında platformda piyasaya sürüldü.

Netflix’in oyun tarafından bir diğer önemli yöneticisi Leanne Loombe, şirketin amacının tüm abonelerine hitap eden oyunlar sunmak olduğunu ve akış hizmetinin bunu ister normal oyuncu olsun ister olmasın üyelerinin her birine hizmet eden bir dizi oyun oluşturarak yapmayı planladığını belirtti.

Güncel İçerikler