Apple, görüntülü görüşme ile iPhone satın alınabilecek yeni özelliğini duyurdu

Apple, iPhone satın alabilmek için yeni bir seçenek sunuyor. Mağazadan bir tane akıllı telefon satın almak veya Apple'ın web sitesinden sipariş vermek yerine, artık tek yönlü (çalışanın sizi görmeyeceği) görüntülü arama üzerinden bir çalışanın yardımıyla çevrimiçi bir cihaz satın alma imkanı sunuluyor.

Apple, iPhone satın alabilmek için yeni bir seçenek sunuyor. Mağazadan bir tane akıllı telefon satın almak veya Apple’ın web sitesinden sipariş vermek yerine, artık tek yönlü (çalışanın sizi görmeyeceği) görüntülü arama üzerinden bir çalışanın yardımıyla çevrimiçi bir cihaz satın alma imkanı sunuluyor.

“Shop with a specialist over video” yani “Görüntülü konuşarak bir uzmanla alışveriş yapın” özelliği, bir iPhone satın alma sürecinde size rehberlik edebilecek ve farklı iPhone özellikleri, takas hakkında daha fazla bilgi sağlayabilecek bir Apple uzmanıyla masaüstünde veya mobil cihazda sohbet etmenize olanak tanıyor.

Aramayı yapanlar, aramanın diğer ucundaki kişiyi ekranında beliren küçük bir köşede görecek. Bununla birlikte bilgi almak isteyen kişinin görüntüsü yetkiliye aktarılmayacak. Bu özellik sayesinde kamerası olmayan bir cihaz aracılığıyla bile kolayca arama yapabiliyor. Ancak yine de yetkililerle sohbet etmek için bir mikrofona ve hoparlörlere ihtiyaç olacak.

Bu özelliğin bir benzeri Burhan Bozkurt ve Özge Bozkurt tarafından Ekim 2017’de İstanbul’da kurulan yerli girişim Arvia tarafından hayata geçirildi. Arvia, doğrudan ürün sayfasında, birebir görüntülü görüşme ile fiziksel mağaza deneyimini online alışveriş yapanlara getirerek e-ticaret şirketlerinin gelirlerini artırmalarına yardımcı oluyor. Apple’ın yeni olarak kullanıma sunduğu bu özellik yerli girişim tarafından oldukça önce hayata geçirildi.

Henüz ülkemizde aktif olmasa da Video üzerinden bir uzmanla alışveriş yapma seçeneği iPhone ürün sayfasında yer alıyor.Özelliğin ülkemizde ne zaman aktif hale getirileceği henüz bilinmiyor.

Güncel İçerikler