OpenAI, görsel algılama ve birçok sınavdan geçebilme yeteneğine sahip GPT-4 yapay zekasını tanıttı

OpenAI, dünya çapında çeşitli profesyonel ve akademik ölçütlerde ve sınavlarda insan düzeyinde üstün performans sergileyen büyük bir çok modlu yapay zeka (görüntü ve metin girişlerini kabul eden, metin çıktıları yayan) olan GPT-4 modelini duyurdu.

OpenAI, dünya çapında çeşitli profesyonel ve akademik ölçütlerde ve sınavlarda insan düzeyinde üstün performans sergileyen büyük bir çok modlu yapay zeka (görüntü ve metin girişlerini kabul eden, metin çıktıları yayan) olan GPT-4 modelini duyurdu. Geliştirilen yeni sürüm, önceki nesillerin yeteneklerinden daha fazlasını sunuyor.

Şirketin iddia ettiği çeşitli profesyonel testlerde “insan düzeyinde performans” sergiliyor. Bu son model önceki modellemelere göre daha büyük oluyor. Daha fazla veri üzerinde eğitildiği için model dosyasında daha fazla yer kaplıyor. Bu sonuçlar da sistemin çalıştırılmasını daha pahalı hale getiriyor. GPT-4’ün geliştirilmesinde kullanılan yaklaşım, daha iyi sonuçlar elde etmek için “ölçeği büyütmeyi” içeriyor. 

Şirket, GPT-4’ü eğitmek için Microsoft Azure’u kullandı ve Microsoft, başlangıç ​​için milyarlarca yatırım yaptı. OpenAI, “rekabet ortamına” atıfta bulunarak , modelin boyutu veya eğitiminde kullanılan donanım hakkında ayrıntılı bilgi vermezken, modelin on milyonlarca dolara mal olabilecek binlerce süper bilgisayar üzerinde eğitildiği biliniyor.

GPT-4’ün önümüzdeki haftalarda birçok yapay zeka demosuna güç vermesi bekleniyor. Microsoft’a göre, Bing’in AI chatbot’u zaten onu kullanıyor. OpenAI, yeni modelin gerçekte daha az yanlış yanıt üreteceğini ve daha az konu dışına çıkacağını iddia ediyor. Ayrıca birçok testte insanlardan daha iyi performans gösterecek.

OpenAI, “GPT-4’ün birçok uygulamayı güçlendirerek insanların yaşamlarını iyileştirmede değerli bir araç haline gelmesini dört gözle bekliyoruz. Hala yapılacak çok iş var ve topluluğun toplu çabalarıyla bu modeli geliştirmeyi, modeli keşfetmeyi ve ona katkıda bulunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi. 

Zor olmasıyla bilinen baro sınavları, üniversite öncesinde yapılan sınavlar ve bunun gibi önemli konularda da GPT-4’ün oldukça başarılı olduğu görülüyor. OpenAI, GPT-4’ün metin girişi özelliğini ChatGPT ve API (bekleme listesiyle birlikte) aracılığıyla kullanıma sundu.

Güncel İçerikler