Siber saldırılara yönelik çözümler geliştiren SOCRadar, 212’den 5 milyon dolar yatırım aldı

Dünyanın en hızlı büyüyen siber güvenlik girişimlerinden biri olan SOCRadar, düzenlenen Seri A turda 5 milyon dolar yatırım aldı.

Dünyanın en hızlı büyüyen siber güvenlik girişimlerinden biri olan SOCRadar, düzenlenen Seri A turda 5 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım, B2B teknoloji girişimlerini destekleyen 212 tarafından yapıldı. 

Huzeyfe Önal ve Ahmet Kuruköse tarafından 2019 yılında kurulan girişim, Extended Threat Intelligence (XTI) sağlayarak üç farklı siber güvenlik hizmetini tek bir bulut tabanlı platformda topluyor. External Attack Surface Management, Cyber Threat Intelligence, ve Digital Risk Protection gibi önemli sistemlerle siber tehditlere karşı bir erken uyarı sistemi sunuyor. Şu anda 150 ülkede 6000’den fazla şirket, birinci sınıf siber tehdit istihbaratı için girişimin geliştirdiği çözümlerin ücretsiz sürümünü kullanıyor.

SOCRadar kurucu ortağı ve CEO’su Huzeyfe Önal, “SOCRadar’da, dünya çapındaki kuruluşların siber saldırganlara karşı proaktif önlemler almasına yardımcı olmayı misyon ediniyoruz. Siber tehdit çözümleri, eyleme geçirilerek bağlamsal bir şekilde sağlandığında, External Attack Surface Management (EASM) ve Digital Risk Protection (DRPS) ile birleştirildiğinde siber saldırılara karşı koymak için gerekli olan şeyleri sunduğuna inanıyoruz.” dedi.

212 kurucu ortağı Numan Numan, “212’de, güçlü global bir vizyonla hareket eden ve bu vizyonu sürdürmek için yetenek ve becerilere sahip insanlarla ortaklık yapıyoruz. SOCRadar ekibinin büyüme yeteneğinden ve kararlı misyonlarından sürekli olarak etkilendik. Onlar küresel siber güvenlik arenasında iz bırakmaya çalışırken, yolculuklarının bir parçası olmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Alınan yatırım, ABD’deki çalışmaları geliştirmek ve global satış ve pazarlama operasyonlarını genişletmek için kullanılacak. Ayrıca veri güvenliğinin her büyüklükteki şirket için kullanılabilir ve erişilebilir olmasını sağlayacak.

Güncel İçerikler