HSBC, Silicon Valley Bank UK’i bünyesine kattı

Geçtiğimiz günlerde hisselerinin %60 değer kaybederek birçok girişimi ve girişimciyi korkutan Silicon Valley Bank'in İngiltere kolu Silicon Valley Bank UK, HSBC tarafından satın alındı.

Geçtiğimiz günlerde hisselerinin %60 değer kaybederek birçok girişimi ve girişimciyi korkutan Silicon Valley Bank’in İngiltere kolu Silicon Valley Bank UK, HSBC tarafından satın alındı. Bu anlaşmayla beraber Silicon Valley Bank’in iflas etmesinin önüne geçilerek müşterilerinin güvende olduğu belirtildi.

Anlaşma, SVB ve İngiltere kolunun çöküşüne büyük ölçüde maruz kalan Birleşik Krallık teknoloji sektörü için büyük bir rahatlama ve finansal sisteme olan güveni desteklediğini ortaya koyuyor. HSBC, işlemin “hemen tamamlandığını” söyledi. Satın alma mevcut kaynaklardan finanse edilecektir. 

Banka tarafından yapılan açıklamada, “10 Mart 2023 itibarıyla SVB UK’nin yaklaşık 5.5 milyar sterlinlik kredileri ve yaklaşık 6.7 milyar sterlinlik mevduatı vardı. 31 Aralık 2022’de sona eren mali yıl için SVB UK, 88 milyon £ vergi öncesi kar kaydetti. SVB UK’nin maddi öz sermayesinin yaklaşık 1.4 milyar sterlin olması bekleniyor. İktisaptan doğan kazancın kesin hesabı zamanı geldiğinde verilecektir.” dedi. 

HSBC CEO’su Noel Quinn yaptığı açıklamada, “Bu satın alma, Birleşik Krallık’taki işimiz için mükemmel bir stratejik anlam ifade ediyor.” sözlerini kullandı.

Açıklamanın ardından İngiltere Merkez Bankası, İngiltere’nin bankacılık sisteminin sağlam olduğunu söyledi. Bankacılık sektörünün önemli oyuncularından olan HSBC, Silicon Valley Bank UK’i 1 pound gibi sembolik bir fiyata satın aldı.

Güncel İçerikler