Lojistik odaklı fintech girişimi Trukkr, 6.4 milyon euro yatırım aldı

Lojistik pazarı için finansal teknolojiler geliştiren Trukkr, düzenlenen tohum turunda 6.4 milyon dolar yatırım aldı.

Lojistik pazarı için finansal teknolojiler geliştiren Trukkr, düzenlenen tohum turunda 6.4 milyon dolar yatırım aldı. ABD merkezli Accion Venture Lab ve Londra merkezli Sturgeon Capital tarafından yönetilen tura Haitou Global, Al Zayani Venture Capital ve yatırımcı Peter Findley katıldı.

Girişim, Pakistan’ın küçük ve orta ölçekli nakliye şirketlerine bir nakliye yönetim sistemi ve tedarik zinciri çözümleri sunuyor. Bankacılık işlemleri ve belgelerin az olduğu sektörü dijitalleştirmek için özel çözümler geliştiriyor.

Trukkr, platformunu kullanan kamyon taşımacılığı şirketlerinin %5’inden daha azının finansal hizmetlere erişebildiğini, genellikle ödemeler için 90 güne kadar beklemek zorunda kaldıklarını ve bu şirketlerin yakıt, geçiş ücreti ve kamyon bakımı gibi masrafları karşılayamayacak durumda olduğunu belirtti.

Trukkr kurucu ortağı Mishal Adamjee, Pakistan’ın yıllık 35 milyar dolarlık kamyon taşımacılığı endüstrisinin sınırlı demir yolu ve deniz taşımacılığı altyapısına rağmen yılda %10 büyüdüğünü söyledi. Investor Accion Venture Lab, Covid salgınının dünyanın küresel tedarik zincirlerine ne kadar güvendiğini gösterdiğini söyledi. “Fırsatlarla dolu bir pazarda verimsizliklerle mücadele etmeye çalışan bir şirkete bahse girmek istiyoruz.”

Girişim, yatırımla beraber bankacılık dışı bir finans şirketi (NBFC) lisansı aldığını da açıkladı. Yeni yatırımla beraber Trukkr, platformunu geliştirip daha da işlevsel hale getirmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler