Portuma, Google for Startups Cloud Programı’na kabul edildiğini duyurdu

Son zamanlarda öne çıkan haberleriyle dikkat çeken yerli teknoloji şirketi Portuma, şimdi ise doğrudan edindiğimiz bilgiye göre Google for Startups Cloud Programı’na kabul edildiğini duyurdu.

Hatırlarsanız bundan kısa bir zaman önce ekibini güçlendirmek için bankacılık sektörünün tecrübeli ismi Burçin Okur, Portuma ve Portoken’ın finansal operasyonlarından sorumlu yöneticisi olarak göreve başlamıştı. Yakında da çok farklı haberleri duyuracağını biliyoruz.

İlk etapta sunucularını Google Cloud’a taşıyacağını duyuran Portuma bu sayede güvenliğini ve performansını maksimize etmeyi hedefliyor. Cloud programı kapsamına dahil olan Portuma Google’ın da gücünü arkasına alarak ekosistemini geliştirmeye devam ediyor.

Türkiye’nin ilk oyuniçi reklamcılık şirketi olan Portuma, aynı zamanda oyuniçi reklamcılığı blockhchain’i entegre ediyor. Bu sayede dünyanın ilk oyuniçi reklamcılık tokenine de sahip olan şirket CertiK tarafından Dünyanın en güvenilir 10 metaverse projesi listesinde Mana, Decentraland, Sandbox gibi projelerin arasında yer almayı başardı.

Oyun içi reklamcılık sektörü 2021’de 7 milyar dolarlık hacme sahip olurken bu hacmin önümüzdeki yıllarda katlanarak artacağını ön gören Portuma, yatırımlarını teknolojisine ve ekosistemine yapmaya devam ediyor.

Güncel İçerikler