Microsoft, OpenAI destekli yapay zekasıyla CRM ve işletmelere yardımcı olacak

Microsoft, şirketin CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) Sistemlerine ve kaynak planlamasına yönelik uygulama paketi olan Dynamics 365'e OpenAI destekli özellikler ekleyeceğini duyurdu. 

Microsoft, şirketin CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) Sistemlerine ve kaynak planlamasına yönelik uygulama paketi olan Dynamics 365‘e OpenAI destekli özellikler ekleyeceğini duyurdu. Bu özellik, CoPilot olarak adlandırılıyor ve işletmelerin içeriği çeşitli amaçlar için nispeten kolay ve doğru bir şekilde düzenlemesine yardımcı olacak.

Pek çok şirket, zaman veya gerekli iş gücü eksikliği nedeniyle işletmelerinin imajını sağlamlaştırmak için ek adımlar atmayı ihmal ediyor. Yapay zeka, şirketin müşterileri için özelleştirilmiş e-postalar yazabileceğinden, sorguları etkin bir şekilde yanıtlayabildiğinden, toplantı özetleri oluşturabildiğinden, SQL sorguları yazmadan pazar grafikleri oluşturabildiğinden ve hatta yeni satış konuşması yapabileceğinden, Dynamics 365’i kullanmalarına gerek kalmıyor.

Kullanıcılar, bir sorunla ilgilenmek veya destek almak için bir şirketle bir dahaki sefere iletişime geçtiklerinde, hattaki sanal asistanları veya aracıları duymayı bekleyebilirler. Bu aracılar, genel sorgulara yanıt vermek için Bing ve geniş bilgi tabanlarında gezinmek için OpenAI teknolojisini kullanacak. Muhtemelen çözülmemiş sorgular, insan yardım seviyelerine yükseltilecek ve bu, sanal aracıları bu gibi senaryolarda ilk iletişim hattı haline getirecektir.

Microsoft, ChatGPT destekli Bing Chat, Teams ile OpenAI entegrasyonu ve şimdi Dynamics 365 gibi birden çok projede yapay zeka işbirliği için güçlü bir şekilde baskı yapıyor. Şirket, kodlayıcıların CoPilot benzeri bir özellik geliştirmesi için popüler bir web sitesi olan GitHub ile daha da iş birliği yaptı bu da kullanıcıların daha kolay ve daha yüksek doğrulukla kod yazmasını sağlayacak.

Şirketin gelecekte artan yapay zeka iş birliğiyle çalışma modellerini nasıl değiştireceği oldukça merak ediliyor.

Güncel İçerikler