Ford, Latitude AI ile sürücü destek teknolojilerini hayata geçiriyor

Ford, otomobil sahiplerinin en büyük yardımcısı olacak otonom sürüş ve sürücü destek teknolojilerini Latitude AI ile hayata geçirmeyi planlıyor.

Ford, otomobil sahiplerinin en büyük yardımcısı olacak otonom sürüş ve sürücü destek teknolojilerini Latitude AI ile hayata geçirmeyi planlıyor. Daha önce Volkwagen ile beraber Argo AI’ı kapatma kararı alan şirket, Latitude AI’ı kullanarak sadece kendi teknolojilerini geliştirecek.

Ford, özellikle “tampondan tampona trafikte veya uzun otoban yollarında” sürüşü daha az stresli hale getirmeyi amaçlayan, tamamına sahip olunan bir yan kuruluş olan Latitude AI’nin kurulduğunu duyurdu. Trafikte günün birçok önemli anı zaman kaybı olarak geçiyor. Bunu fark eden Ford da sürücüleri desteklemek için özel teknolojiler üzerinde çalışıyor.

Ford’un otomasyona odaklanmak için şirketinin bir bölümünü ilk kez ayırmadığı biliniyor. Otomotiv devi, 2018 yılında sürücüsüz otomobil teknolojisi geliştirmeye odaklanmak için Ford Autonomous Vehicles LLC’yi kurdu. Daha sonra bu grup, Ford’un startup’ları, yeni mobilite hizmetlerini yönetmesine ve şirketin Argo AI’daki hissesini yönetmesine yardımcı olmak için 2021’de kurulan Ford Next çatısı altına alındı. Bu yeni şirket, geçen yıl kapanmasının ardından Argo AI’nın çalışmalarına işlerine devam etmenin bir yolu gibi görünüyor. Ford, Latitude AI’ın yeni çalışanlarından 550’sinin eski Argo AI çalışanları olduğunu söylüyor.

Latitude AI CEO’su Sammy Omari yaptığı açıklamada, stresi azaltan ve gelecekte yeni müşteri deneyimleri, bir sürücünün seçtikleri şeye odaklanması için zaman kazanmasına yardımcı olacak” sözlerini kullandı.

Ford daha önce 2025 yılına kadar elektrikli ve otonom araçlara 29 milyar dolar yatırım sözü vermişti. Latitude AI’yi oluşturmak, Argo AI’nın 2022’de kapanmasına rağmen şirketin yatırım konusunda hala ciddi olduğunu gösteriyor.

Güncel İçerikler