Meta, geliştirdiği AR gözlüklerini 2027 yılında piyasaya sürecek

Meta, artırılmış ve sanala gerçeklik odaklı AR gözlüklerini 2027 yılında piyasaya sürmeyi planlıyor.

Meta, artırılmış ve sanala gerçeklik odaklı AR gözlüklerini 2027 yılında piyasaya sürmeyi planlıyor. Mark Zuckerberg, milyarlarca dolar yatırım yaptığı metaverse’den olumlu geri dönüş alabilmek için destekleyici ekipmanlar geliştiriyor.

Ortaya çıkan bilgilere göre cihazların avatarları gerçek dünyanın üzerine entegre edilmiş yüksek kaliteli hologramlar yansıtma kabiliyetine sahip olacağı bildiriliyor. Bununla beraber ürünlerin oldukça pahalı olması bekleniyor. Gözlükleri ilk olarak 2024 yılında Meta çalışanları test edecek. Meta’nın “İnovasyon” odaklı gelişmiş akıllı gözlük serisi çalışanların geri bildirimlerinin ardından geliştirilip piyasaya sürülecek.

2024’te Meta, “VR tüketici pazarındaki en cazip fiyat noktasında” satmayı planladığı “Ventura” kod adlı bir VR kulaklığı da piyasaya sürmeyi planlıyor. 2025 yılında ise şirket, üçüncü nesil Ray-Ban Stories’i piyasaya sürmeyi planlıyor. Gelen metinleri görüntülemek, QR kodlarını taramak ve mesajları gerçek zamanlı olarak diğer dillere çevirmek için tasarlanmış “vizör” adlı bir ekrana sahip olacak. Kullanıcıların el hareketleriyle gözlükleri kontrol edebilecekleri ve sonunda sanal bir klavye kullanarak mesaj yazabilecekleri bildiriliyor. Ayrıca Meta, bu özel gözlüklerle uyumlu bir akıllı saat geliştiriyor.

Meta, önümüzdeki birkaç yıl içinde AR ve VR gözlükleri piyasaya sürmeyi planlayan tek büyük teknoloji şirketi değil. Apple’ın uzun zamandır beklenen karma gerçeklik kulaklığını Haziran ayında WWDC’de görücüye çıkaracağı tahmin ediliyor. AR ve VR teknolojileri, gün geçtikçe hayatımıza daha fazla adapte oluyor. 

Güncel İçerikler