Samsung, sağlık takibi için AR tabanlı gözlük ve yüzük geliştiriyor

Samsung, kullanıcıların sağlık takibini yapabilmek için Galaxy Glass ve Galaxy Ring cihazları üzerinde çalışıyor.

Güney Koreli elektronik devi Samsung, kullanıcıların sağlık takibini yapabilmek için Galaxy Glass ve Galaxy Ring yani gözlük ve yüzük üzerinde çalışıyor. Cihazlar, ticari marka başvurusu esnasında ortaya çıktı.

Ticari başvurusu yapılan markalarda Galaxy Ring ve Galaxy Glass için dosyalar yer alıyor. Ortaya çıkan iddialara göre bu ürünler, Apple’ın geliştirdiği AR / VR ürünlerine oldukça benziyor. Önümüzdeki dönemde düzenlenecek olan Galaxy Unpacked etkinliğinde karma gerçeklik ya da artırılmış gerçeklik odaklı yeni ürünleri görme ihtimalimiz bulunuyor.

Samsung’a 23 Şubat tarihinde KIPRIS (Korea Intellectual Property Rights Information Service) tarafından Galaxy Ring ticari markası da verildi. Dosyalarında ürünle alakalı herhangi bir bilgi bulunmasa da adından da anlaşılacağı üzere bir yüzük olduğu tahmin ediliyor. Bu yüzüğün tıpkı bir akıllı saat gibi nabız takibi, kandaki oksijen miktarı ölçümü, vücut sıcaklığı ve birçok temel fiziksel aktivitelerini izleyeceği düşünülüyor.

Samsung, 1 Şubat’ta düzenlenen Galaxy Unpacked etkinliğinde XR (genişletilmiş gerçeklik) cihazı üzerinde çalıştığını resmen açıkladı. Marka, bu kulaklığı oluşturmak için Google ve Qualcomm ile ortaklık yapıyor. Şimdi ortaya çıkan KIPRIS (Kore Fikri Mülkiyet Hakları Bilgi Servisi) dosyalaları bu konuda ipucu veriyor.

Samsung Galaxy Glass ve Galaxy Ring’in özellikleriyle ilgili henüz bir bilgi bulunmuyor. Yeni bilgiler hakkında bizleri takipte kalın.

Güncel İçerikler