Lipozomlar üzerine yüksek teknoloji geliştiren yerli girişim Ciel, 5.64 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Yüksek büyüme potansiyeline sahip erken aşama teknoloji girişimlerine yatırım stratejisi doğrultusunda Alesta, girişimleri desteklemeye devam ediyor.

Alesta’nın yeni iştiraki, Lipozomlar üzerine yüksek teknoloji geliştiren Ciel, ilk turda Alesta Yatırım‘dan 5,64 milyon TL değerlemesi üzerinden yatırım aldı.

Lipozomlar üzerine yüksek teknoloji geliştiren ve ilk uygulamalarını kozmetik dikeyinde uygulayan Ciel Laboratories, Lipozomal enkapsülasyon yöntemiyle ilaç etken maddeleri, gıda takviyeleri ya da kozmetik aktif maddelerinin yüksek verimle hedefine ulaşmasını sağlıyor.

Dermokozmetik ürünlerinden daha kısa sürede beklenen etkinin almasına olanak sağlayan, firma bünyesinde gerçekleşecek know how metot ile Türkiye’de ilk üretici olma hedefindeki Ciel, inovatif kozmetik formülasyon tasarımı ve üretimi gerçekleştirmektedir.

Aldıkları yeni yatırımla ilgili olarak Ciel kurucu ortağı Sezi Kaya verdiği demeçte “Farmasötik teknoloji ve mühendislik ilkeleri ile geliştirdiğimiz proseslerle; lipozom üretimini ulaşılabilir ve farklı sektör dikeylerine uyarlanabilir hale getireceğiz. Hedefimiz inovatif, teknolojik ve sürdürülebilir hammaddeler ile anılmak, Türkiye’de lipozomal hammadde üreticilerinde öncü olmak ve ülkemizi dünyada temsil etmektir. Ciel Laboratories birçok teknoloji girişimi gibi oldukça çetin bir yola çıkmıştır. Bir Ar-Ge girişiminin ihtiyacı olan pilot ölçek ekipman, proses geliştirme, uygulama ve analiz süreci giderleri için gerekli finansman aldığımız yatırım sayesinde karşılanacak, bilime ve üretime daha çok odaklanmamızı sağlayacaktır. Daha önemlisi ise Escort Teknoloji – Alesta Elektronik Teknoloji Yatırım A.Ş.’nin ‘’Verdiğiniz emekleri görüyoruz ve sizi destekliyoruz.’’ yaklaşımıdır. Bu iştirak, destekleyici yaklaşımıyla birlikte potansiyelimizi performansa dönüştürmede en büyük motivasyon kaynaklarımızdan biridir.” dedi.

Güncel İçerikler