Sıvı soğutma sistemine sahip OnePlus 11 Concept tanıtıldı

OnePlus, gelecekten günümüze ışınlanmış gibi bir tasarıma sahip olan OnePlus 11 Concept modelini Barselona'daki MWC 2023 etkinliğinde duyurdu.

OnePlus, gelecekten günümüze ışınlanmış gibi bir tasarıma sahip olan OnePlus 11 Concept modelini Barselona’daki MWC 2023 etkinliğinde duyurdu. Akıllı telefon, tıpkı bilgisayarlardaki gibi bir sıvı soğutma sistemini bünyesinde barındırıyor.

Adından da anlaşılacağı üzere yalnızca konsept olarak geliştirilen akıllı telefonda “Active CryoFlux” adındaki özel sıvı soğutma sistemine yer veriliyor. Cihazın içinde yer alan tüpler sayesinde soğutucu sıvının telefon içinde dolanması sağlanıyor. Active CryoFlux teknolojisi, telefonun sıcaklığını 2,1 dereceye kadar düşürüyor. Böylece akıllı telefonun yüksek performans gerektiren uygulamaları herhangi bir ısınma yaşamadan kullanması amaçlanıyor.

Sıvı soğutma teknolojisi, sadece kullanım esnasında aktif hale gelmiyor. Şarj esnasında da aktifleştirilen bu teknoloji, cihazı 1,6 derece de soğutuyor.

Akıllı telefonun tasarımı da oldukça iddialı görünüyor. Dışarıdan bakıldığında saydam gibi görülse de cihazın tam ortasında Active CryoFlux teknolojisini gözler önüne seren sıvı soğutma boruları bizleri karşılıyor. Bu borular da geliştirilen özel teknoloji sayesinde aydınlatılarak oldukça şık bir görünüme sahip oluyor. Bunanla beraber cihaz arka kısmında yer alan kamera bölümünde de ışıklandırmaların yer aldığı görülüyor.

OnePlus 11 Concept, fuarın en çok dikkat çeken akıllı telefonları arasında kendine önemli bir yer ediniyor. Akıllı telefonun sadece bir konsept olduğu ve satışa sunulmayacağı bilinse de OnePlus’ın gelecekte akıllı telefonda kullandığı teknolojiyi hayata geçirmek ve cihazlarında kullanıma sunmak için çalışmalar yapacağı tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler