Qualcomm, akıllı telefonlar için uydu iletişim teknolojisi üzerinde çalışıyor

Qualcomm, Android işletim sistemli akıllı telefonlar için uydu iletişim teknolojisi üzerindeki çalışmalarına devam ediyor.

Dünyanın en büyük mobil işlemci şirketi Qualcomm, Android işletim sistemli akıllı telefonlar için uydu iletişim teknolojisi üzerindeki çalışmalarına devam ediyor. Gelecekteki akıllı telefonlar, baz istasyonlarına ihtiyaç duymadan uydu üzerinden iletişimi kolayca sağlayabilecek.

Çip seri üreticisi, Xiaomi, Vivo, Motorola, Oppo, Honor ve Nothing’in gelecekteki mobil cihazlarına uydu iletişim teknolojisi getirmek için çalışıyor. Şirketin Android üreticileri için Apple’ın iPhone 14 serisinde yaptığı gibi uydu tabanlı iletişim eklemek için çalıştığını doğrulasa da, markaların bu özelliği gelecekteki telefonları için ne zaman kullanıma sunacakları henüz açıklanmadı.

Qualcomm, uydu servis sağlayıcısı Iridium ile ortaklaşa üzerinde çalıştığı yeni Snapdragon Satellite teknolojisini daha önce CES 2023’te duyuruldu. Xiaomi, Motorola ve diğer markaların akıllı telefonlarının yakında acil durumlarda iki yönlü mesajlaşmayı ve diğer iletişim kanallarını destekleyeceği tahmin ediliyor.

Resmi duyuruya göre Snapdragon Satellite, yakında çıkacak olan RF modemlerde ve akıllı telefonlar için 4 ve 8 serisi işlemcilerle beraber satışa sunulacak.

Qualcomm’un ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Francesco Grilli, “Snapdragon Satellite’ı yeni nesil cihazlara dahil ederek, iş ortaklarımız, dünyanın dört bir yanındaki abonelere izin verebilen ve ticari olarak temin edilebilen küresel bir LEO takımyıldızı sayesinde uydu mesajlaşma yetenekleri sunabilecek.” dedi.

Uydu iletişim teknolojisine sahip yeni çip setlerinin ne zaman tanıtılacağı henüz bilinmiyor. Tanıtımla beraber akıllı telefonların iletişim konusunda daha da rahat olacağı tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler