Atık sorunlarıyla mücadele eden veri analitiği platformu Topolytics, 1.7 milyon euro yatırım aldı

Dünya genelindeki atıkların yönetimini ve veri analitiğini sağlayan Topolytics, 1.7 milyon euro yatırım aldı.

Dünya genelindeki atıkların yönetimini ve veri analitiğini sağlayan Topolytics, 1.7 milyon euro yatırım aldı. Tura, UK Research and Innovation (UKRI) ve ABD merkezli yatırımcılar katıldı.

Atıklar, dünyanın dört bir yanındaki ülkeleri etkileyen endişe verici derecede hızlı büyüyen bir sorun oluyor. Kötü atık yönetimi, iklim değişikliğine aktif olarak katkıda bulunur ve kirlilikten, emisyonlardan ve habitatlar, toplumlar ve ekosistemler için zararlı sonuçlara maruz kalıyor. Edinburgh merkezli Topolytics, artan atık sorununu ele almak için atık yönetimi, döngüsel ekonomi, dijital teknoloji ve verilerin kesiştiği noktada yer alıyor.

Topolytics’in veri platformu, atıkları görünür, doğrulanabilir ve değerli kılıyor. WasteMap® platformu, atık üreticileri, geri dönüştürücüler ve devlet için daha fazla malzeme geri kazanımı sağlayan, operasyonel verimliliği artıran, yatırım stratejilerini destekleyen, ESG raporlamasını iyileştiren ve karbon emisyonlarını azaltan içgörüler üretiyor.

Topolytics CEO’su Michael Groves, “Topolytics, WasteMap® platformumuz aracılığıyla sağlanan içgörüler konusunda artan bir global itibara sahip. Atık üreticilerinin ve geri dönüştürücülerin kaynak ve maliyet verimliliklerini artırmalarına, atık hareketini izlemelerine ve etkilerini ölçmelerine yardımcı olurken, performansı doğrular ve ESG ve karbon raporlamasının kalitesini ve güvenilirliğini artırıyor. Atık konusuna yeni bir bakış atmaktan büyük ticari ve çevresel fayda gören, İngiltere ve uluslararası şirketler olmak üzere kendi sektörlerinde bazı önde gelen oyuncularla çalışmak bir ayrıcalık oluyor.” dedi. 

Geliştirilen çözüm, birden fazla tesis, bölge ve ülkede karmaşık atık ‘tedarik zinciri’ verilerini işlemek ve analiz etmek için atık üreticileri ve atık sektörü için hızla tercih edilen veri platformu haline geliyor. Atık sistemine daha yüksek derecede güven sağlamak için elektronik tablolar ve uydular gibi farklı kaynaklardan gelen verileri topluyor.

Girişim, bu yeni yatırımla platformun gelişimini hızlandırmayı ve uluslararası genişleme planlarını hızlandırmayı planlıyor.

Güncel İçerikler