Netflix, 30’un üzerinde ülkede abonelik fiyatlarına indirim yaptı

Dünyanın en büyük video akış platformlarından biri olan Netflix, rekabeti daha da kızıştırmak için faaliyet gösterdiği 30'un üzerinde ülkede fiyatlarında indirime gidiyor.

Dünyanın en büyük video akış platformlarından biri olan Netflix, rekabeti daha da kızıştırmak için faaliyet gösterdiği 30’un üzerinde ülkede fiyatlarında indirime gidiyor. Rakiplerinin bu konuda nasıl bir yol izleyeceği oldukça merak ediliyor.

30’dan fazla ülkede fiyatları neredeyse %50 indiren içerik platformunun gelir modelinde nasıl bir yol izleyeceği oldukça merak ediliyor. Netflix, sokağa çıkma yasağından sonra değişen izleyici alışkanlıklarına uyum sağlıyor ve gelir ile abone artışı arasında bir denge kurmayı deniyor.

Abonelik fiyat indirimleri Orta Doğu, Afrika, Avrupa, Latin Amerika ve Asya’nın bazı bölgelerinde uygulanıyor. Ayrıca Netflix, 12 ülkede daha ucuz bir reklam destekli plan başlattı. Bu hamleler, aralarında Disney+, Hulu ve Sling TV’nin de bulunduğu akış hizmeti sunan rakiplerin fiyatlarını yükseltmesinin hemen ardından geldi.

Bölgesel fiyat artışları, Netflix’in payının daha yüksek olabileceği küresel pazarlara yeni bir abone demografisi eklemesine de olanak tanıyor. Disney+, HBO Max ve Paramount+ gibi rakip hizmetler dünya çapında faaliyet göstermeye başladığından Netflix’in bu kararı alması oldukça stratejik bir hamle olarak görülüyor.

Fiyat indirimlerine ek olarak Netflix, giriş bilgilerini birçok kişiyle paylaşan kişiler için yeni bir aylık ücret getiriyor. Netflix, şifre paylaşım politikalarını uygulamak için IP adreslerini, cihaz kimliklerini ve hesap etkinliğini kullanmayı amaçlıyor. Netflix’in hizmet şartları birden fazla haneyle paylaşıma hiçbir zaman izin vermese de alınan bu yeni kararın bazı aboneleri rahatsız edebileceği düşünülüyor.

Program, Latin Amerika’da bir deneme aşamasından geçti ve Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya’da kullanıma sunuldu. Yeni ücret Kanada ve Yeni Zelanda’da 8 dolar, Portekiz’de 4 euro ve İspanya’da 6 euro olarak açıklandı. Yeni ödeme sisteminin çok yakında ABD’de de kullanıma sunulacağı duyuruldu. İndirim yapılan ülkeler arasında maalesef Türkiye bulunmuyor.

Güncel İçerikler