E-ticaret platformları için lojistik hizmeti sunan Spreetail, 208 milyon dolar yatırım aldı

E-ticaret şirketlerinin satışlarını hızlı bir şekilde artırmasına yardımcı olan Spreetail, 208 milyon dolar yatırım aldı.

E-ticaret şirketlerinin satışlarını hızlı bir şekilde artırmasına yardımcı olan Spreetail, 208 milyon dolar yatırım aldı. Tur, McCarthy Capital liderliğinde ve Moelis & Company LLC ile beraber diğer önemli yatırımcıların katılımıyla düzenlendi.

2006 yılında kurulan Spreetail,  e-ticaret lojistiği ve kanal yönetiminde kategori lideri olarak görülüyor. E-ticaret büyümesinin tahminleri yavaşlıyor gibi görünse de girişim, bazılarının “e-ticaret kışı” olarak adlandırdığı durumu atlatmaya stratejik olarak hazır bir tutum sergiliyor.

ABD genelinde yedi sipariş karşılama merkezi bulunan Spreetail’in  2018’de uluslararası ölçekte çalışmalar yaptığı da açıklandı. Ayrıca girişim, 2021 yılında 1 milyar dolar değerlemeye ulaştığını da duyurdu.

Spreetail, 500’den fazla markaya hizmet vererek Amazon, Target.com, Wayfair, Walmart.com, eBay gibi birçok şirketin küresel pazarlarda e-ticaret satışlarını hızlandırmalarını sağlıyor. Platform, verimli teknoloji tabanlı analitik, içgörüler ve lojistik yoluyla markaların e-ticarette ürünleri hızla satmasına yardımcı oluyor.

Spreetail Global CEO’su Brett Thome, “Birçok marka, 2023’e girerken büyük ölçüde kaldıraç kullanıyor. Tüketici davranışlarındaki pandemi sonrası değişimlerle birlikte enflasyonist endişelerle ilgili duvardaki yazıyı okuduk ve bu yıl iş ortaklıklarımıza, teknolojimize ve organizasyonumuza yaptığımız yatırımı artırmak için Spreetail’i yeniden konumlandırdık. Platformumuzun geleceğinin, teknoloji yığınımıza yatırım yaparken iş ortaklarımızla karşılıklı büyümeye odaklanması gerektiğini anlıyoruz.” dedi. 

Girişim, aldığı yatırımı teknoloji verimliliğini artırmak ve marka iş ortaklarının büyümesini desteklemek için kullanacak.

Güncel İçerikler