Samsung, akıllı telefonlar için uydu tabanlı iletişim çözümünü tanıttı

Samsung, akıllı telefonlar için uydu tabanlı iletişim sağlayacak çözümünü duyurdu.

Samsung, akıllı telefonlar için uydu tabanlı iletişim sağlayacak çözümünü duyurdu. Şirket, telefonların hücresel ağ bağlantısının olmadığı yerlerde uydularla iletişim kurabilmesi için 5G karasal olmayan ağlar (NTN) modemini tanıttı.

Şirket, bu teknolojiyi birçok Samsung akıllı telefonunda kullanılan ancak mevcut amiral gemisi Galaxy S23‘te kullanılmayan kendi Exynos çipine entegre etmeyi hedefliyor. Teknoloji devi, bu teknolojiyi uzak bölgelerde bağlantı sağlamak için “uyduları ve diğer karasal olmayan araçları” kullanmak olarak tanımlıyor.

Bu özellik ilk olarak Apple ile karşımıza çıktı. iPhone 14 ve iPhone 14 Pro ile beraber uydu bağlantısı racılığıyla iletişim sürdürülebiliyor. Geliştirilen bu teknoloji, ilk olarak ABD ve Kanada’da kullanıma sunuldu. Daha sonra Fransa, İrlanda, Birleşik Krallık ve Almanya’da da bu özellik kullanıma açıldı.

Samsung Electronics’ten Min Goo Kim, “Bu önemli an, 2009’da sektörün ilk ticari 4G LTE modeminin ve 2018’de sektörün ilk 5G modeminin piyasaya sürülmesinin ardından, kablosuz iletişim teknolojilerindeki zengin mirasımıza dayanıyor. Samsung, 6G’nin gelişine hazırlık olarak dünya genelinde hibrit karasal-NTN iletişim ekosistemlerini geliştirmede liderliği ele geçirmeyi hedefliyor.” dedi.

Mevcut uydu iletişim teknolojisi, iki yönlü mesajlaşma ve acil durumlar için arama vaat ediyor. Ancak Samsung, teknolojisinin gelecekteki sürümlerinin de fotoğraf ve video gönderebileceğini iddia ediyor.

Geçtiğimiz ay düzenlenen CES 2023 fuarında Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 2 tarafından desteklenen Android telefonlara uydu iletişimini getirmek için Iridium ile bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

Güncel İçerikler