Mercedes-Benz, araçlarına Google Maps ve YouTube uygulamalarını getiriyor

Mercedes-Benz ve Google, sürücülere navigasyon, haritalar ve YouTube uygulamaları için ortaklık yaptıklarını açıkladı.

Mercedes-Benz ve Google, sürücülere navigasyon, haritalar ve YouTube uygulamaları için ortaklık yaptıklarını açıkladı. Bununla beraber Google, otomotiv devine IP ve pazar yeri üzerinde kontrol sağlamak için tasarlanmış özel bir sistem de sunacak.

Yapılan anlaşmada, araçların içerisinde yer alan işletim sistemleri tamamen Google’a devredilmiyor. Araç sahipleri, istediği Google hizmetlerini araçlarına kurabiliyor. Bu yapılan anlaşmaya lisans sözleşmesi demek daha sağlıklı oluyor.

Mercedes-Benz CEO’su Ola Källenius, Çarşamba günü Sunnyvale, California’daki araştırma ve geliştirme merkezinde düzenlediği basın toplantısında, “Bu, her iki taraf için de ‘kazan-kazan’ niteliğinde bir lisans sözleşmesi oldu. Sistemin asıl kurucuları biziz.” dedi.

Ortaklık kapsamında Google Haritalar platformu, Cloud ve YouTube’u, otomobil üreticisinin MB.OS adlı yeni nesil işletim sistemiyle donatılmış gelecekteki Mercedes-Benz araçlarına getirecek. Mercedes, yerler hakkında ayrıntılı bilgiler, gerçek zamanlı ve tahmini trafik bilgileri ve otomatik yeniden yönlendirme dahil olmak üzere Google’ın jeo-uzamsal teklifine erişebilecek. Mercedes-Benz, kavşaklardan, döner kavşaklardan veya virajlardan önce otomatik hız ayarlamaları gibi destekli sürüş özelliklerini etkinleştirmek için Google Haritalar verilerini kullanacak.

Google ve Alphabet CEO’su Sundar Pichai, “Mercedes-Benz’in özelleştirilmiş bir navigasyon arayüzü tasarlamasını sağlamanın yanı sıra, sürdürülebilirlik çabalarını hızlandırmak, otonom sürüşü ilerletmek ve gelişmiş bir müşteri deneyimi yaratmak için yapay zeka ve veri yeteneklerimizi sağlayacağız.” dedi.

Mercedes, Linux tabanlı sistemi kendi oluşturduğunu ve Google tarafından sağlananlar gibi üçüncü taraf uygulamaları ve hizmetleri destekleyebilecek şekilde tasarladığını söyledi.  MB.OS’un yeni sürümü, bu yıl yeni Mercedes E Serisi’nde görünecek. Bu sistemde müşteriler, otomobilin bilgi-eğlence sisteminden Tiktok ve Zoom gibi uygulamalara erişebilecek.

Güncel İçerikler