Huawei, araç pazarına giriş yapmayıp yalnızca markalara özel ekosistem oluşturacak

Çin'in en popüler teknoloji markalarından biri olan Huawei, elektrikli araç pazarı için yazılım kısmıyla ilgilendiğini açıkladı.

Çin’in en popüler teknoloji markalarından biri olan Huawei, elektrikli araç pazarı için yazılım kısmıyla ilgilendiğini açıkladı. Şirket, araç üretimiyle ilgilenmeyip araçlar için ekosistemler kuracaklarını açıkladı.

Huawei, ABD yaptırımları nedeniyle akıllı telefon operasyonlarını küçülterek alternatif farklı pazarlarda faaliyet yeni ürünler geliştiriyor. Bu pazarlardan biri de otomotiv pazarı oluyor. Şirketin otomotiv pazarında araç üretimine odaklanmayıp sadece yazılım kısmında üreticilere destek olmayı planlıyor.

2020’de Çinli teknoloji devinin CEO’su Ren Zhengfei, şirketin kendi arabalarını üretmeyi planlamadığını belirtmişti. Buna rağmen Huawei’nin kendi elektrikli/akıllı arabası üzerinde çalıştığına dair çeşitli söylentiler ortaya çıktı. O zamandan beri marka, diğer şirketlerin akıllı arabalarında yer alan çeşitli sistemleri piyasaya sürdü. Huawei Tüketici İş Grubu CEO’su Yu Chengdong da şirketin otomobil pazarına yönelik planlarıyla ilgili olarak aynı bilgileri yineledi.

Üst düzey yetkiliye göre marka kendi arabalarını üretmeyecek. Ancak, diğer markalar için akıllı araba ekosistemini ve diğer teknolojik çözümlerini genişletmeye devam edecekler. Temel olarak, HarmonyOS’u destekleyen Huawei Smart LNDU 4K Dashcam gibi daha fazla ürünün piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ayrıca elektrikli araçlar için akıllı ekranlar üretmesinin yanı sıra AITO modelleri için de kendi teknolojisini kullanıyor.

Yönetici, şirketin diğer otomobil üreticileriyle yakın iş birliği içinde olacağını ve Çin’de pazara liderlik edeceğini ve Çin otomobil pazarında daha karlı isimlerden bazılarına dönüşeceğini de sözlerine ekledi. Bu açıklamalara göre Huawei markalı bir arabanın yakın gelecekte piyasaya sürülmeyeceği görülüyor.

Güncel İçerikler