Spotify, yapay zeka destekli DJ aracıyla şarkı önerileri sunacak

Müzik ve podcast platformu Spotify, yapay zeka destekli DJ aracıyla kullancılara özel şarkılar önerecek.

Müzik ve podcast platformu Spotify, yapay zeka destekli DJ aracıyla kullancılara özel şarkılar önerecek. Bu sayede kullanıcıların birbirinden özel yeni şarkılar keşfetmesi daha da kolaylaşacak.

Yapay zeka, hayatımızın her anında yavaş yavaş karşımıza çıkıyor. Yapay zekayla birlikte hayatımızda birçok iş daha kolay bir hal alırken birçok alanda analizleriyle de sağlıklı kararlar ya da öneriler almayı sağlıyor. Spotify da şarkı konusunda kullanıcılara yapay zeka destek bir araç sunarak yeni müzikler ve şarkılar keşfetmelerini sağlıyor.

İlk olarak beta sürümünde kullanıma sunulan bu özellik, şaşırtıcı derecede gerçekçi bir sesle beğenileceği düşünülen parçalar ve sanatçılar hakkında yorumların yanı sıra derlenmiş bir müzik dizisi sunuluyor. Yapay zeka, en yeni müzikleri sıralayacak ve eski favori şarkılardan bazılarına bakacak ve ansızın o şarkıyı da kullanıcıların karşısına çıkaracak.

Spotify, DJ için OpenAI‘ın yapay zeka teknolojisini kullanıyor. Bu sayede müzikler, sanatçılar veya türler hakkında içgörülü bilgiler sağlamak için analizler yapılıyor. X adı verilen müzik asistanı, güne uyum sağlayacak şarkıları kullanıcılarla buluşturuyor.

Yapay zeka destekli DJ’in müziklerini X ile beraber ilk olarak ABD ve Kanada’daki Spotify Premium kullanıcıları alacak. Şu an için yalnızca İngilizce olarak kullanıma sunulan sistemin ülkemizde ne zaman aktif edileceği hakkında henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Spotify, kullanıcı deneyimine bağlı olarak DJ için değişikler yapabileceğini ve daha sağlıklı bir yapay zeka oluşturabileceğini de belirtti.

Güncel İçerikler