Samsung, Ambrella’nın otonom sürüş sistemleri için 5nm çipler tasarlıyor

Elektronik üreticisi Samsung, otonom sürüş sistemlerine odaklanan Ambrella için düşük güç tüketen 5nm çipler geliştiriyor.

Elektronik üreticisi Samsung, otonom sürüş sistemlerine odaklanan Ambrella için düşük güç tüketen 5nm çipler geliştiriyor. Birçok alanda faaliyet gösteren şirket, otonom sürüş teknolojileri konusunda da yenilikçi çalışmalar yapıyor. 

Sürücüsüz araçların günlük yollarda giderek daha yaygın hale gelmesiyle, otomobil üreticileri, ADAS’ları veya gelişmiş sürücü destek sistemleri ile etkili bir şekilde senkronize olabilen lider çip üreticileriyle işbirliği yapmak istiyor. Samsung kısa bir süre önce Ambarella’nın otonom araçlara yönelik en yeni işlemcilerini üretmek için son teknoloji 5 nanometre fabrikasyon sürecini kullanacağını duyurdu. Ambarella CV3-AD685 yonga seti, otonom araçlarda ADAS için özel olarak tasarlanmış Cvflow adlı en yeni yapay zeka motoruyla karşımıza çıkıyor. 

Bu yeni çip ailesi, ADAS için üretiliyor. Araç otomasyonunu geliştirirken destekli sürüş için çok çeşitli çözümleri tamamlayan yüksek performanslı, güç açısından verimli ve ölçeklenebilir bir tasarımı bünyesinde barındırıyor. Entegre CV3-AD685 işlemcisi, sağlam L2+ ile L4 otonom sürüş için çeşitli sensörlerden gelen bilgileri birleştirip sürüş senaryolarını belirlemek için kameralardan ve radarlardan gelen verileri yorumlayabiliyor. Referans olarak, L2 otonom sürüş kısmi otomasyona atıfta bulunurken Seviye 4 Otomasyon, bir arabanın insan müdahalesi olmadan bile kılavuzlu sensörler kullanarak kenara çekebildiği yüksek seviyeli otomasyonu bizlere sunuyor. 

Sektör lideri proses teknolojisi ve gelişmiş 3D paketleme çözümleriyle Samsung Foundry, en son çıkan mobil, HPC ve otomotiv çözümlerinin çoğuna güç veriyor. Samsung, çipi yüksek performanslı ve düşük güçte yapmak için otomotiv IP’lerini, en yeni süreçlerini ve paketleme teknolojilerini 5nm düğümünün üzerine uygulayacak. Ek olarak, Samsung yakın gelecekte otomotiv uygulamaları için 4nm düğümünü sunmaya başlamayı planlıyor.

Küresel ekonomik gerileme çip talebinin düşmesine neden olurken, Samsung yenilikçi teknolojisine bağlılığını sürdürüyor ve yarı iletken endüstrisinin ön saflarında yer almaya kararlı görünüyor.

Güncel İçerikler