Bulut tabanlı havaalanı yönetim yazılımı sunan AeroCloud, 12.6 milyon dolar yatırım aldı

Havaalanlarının yönetimini daha kolay hale getirmeyi amaçlayan AeroCloud, düzenlenen Seri A turda 12.6 milyon dolar yatırım aldı. Stage 2 Capital liderliğinde düzenlene tura I2BF Global Ventures, Playfair Capital, Triple Point VenturesHaatch ve Praetura Ventures katıldı.

2019 yılında İngiltere’nin Chester şehrinde kurulan girişim, uçuşlar için otomatikleştirilmiş kapı tahsisi ve geliri artırmak için yedek kapı kapasitesini optimize etme gibi yaygın havaalanı kullanım durumlarını destekleyen özelliklerle tüm paydaşlara bulut aracılığıyla verilere erişim sağlıyor. Platform,  müşterilerine yılın belirli bir zamanı için yolcu sayısını tahmin etmek gibi geçmiş verileri kullanarak tahminler sunmak için makine öğrenimi akıllılarından yararlandığını söylüyor.

Girişimin halihazırda Avrupa’da Manchester ve Eindhoven havalimanlarıyla çalıştığı, ABD’de ise Tampa International ve John Wayne Airport ile çalıştığı açıklandı. AeroCloud’ın her yıl yaklaşık 150 milyon yolcuyu işlemden geçirdiği belirtiliyor.

AeroCloud platformu aynı zamanda belirli bir uçağa yolcuların yüzde kaçının bindiği ve ne zaman kalkacağı gibi önemli verileri birbirine bağlayarak uçağın zamanında kalkıp kalkmayacağını tahmin etmesine olanak tanıyor. Bununla beraber planlanmış varış kapısında bekleyen bir gecikmeli uçak varsa, kapıları gelen uçaklara otomatik olarak yeniden atayabiliyor.

AeroCloud kurucu ortağı ve CEO’su George Richardson, “Akıllı havaalanı yönetim sistemimize yapay zeka ve makine öğrenimini dahil ederek, havaalanı operasyon ekiplerinin daha az plan yapmasına ve daha çok eylem yapmasına olanak tanıyoruz. Havaalanları, günlük olarak değişen derecelerde insan etkileşimi gerektiren bir dizi göreve sahip oluyor. Yapay zeka ile bireyler ve ekipler üzerindeki bu bilişsel yükü azaltabilir ve bir havalimanının diğer öncelikli zorluklara odaklanması için zaman ayırmasına yardımcı olabiliriz.” dedi.

Yatırımla beraber girişim, çalışan sayısını artırmayı ve müşteri portföyünü geliştirmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler