Xiaomi, MWC 2023’te CyberOne ve CyberDog robotlarını sergileyecek

Xiaomi, CyberOne ve CyberDog adındaki geliştirdiği iki robotunu MWC 2023'te teknoloji severlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, CyberOne ve CyberDog adındaki geliştirdiği iki robotunu MWC 2023‘te teknoloji severlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Şirketin geliştirdiği inovatif ürünler global pazarda görücüye çıkacak.

27 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında Barcelona’da düzenlenecek olan dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından biri olan Mobile World Congress (MWC) için geri sayım başladı. Birçok büyük marka, fuarda yeni ürünlerini, geliştirdikleri teknolojileri ve özel projelerini etkinlikte tanıtacak. Bu markalar arasında Xiaomi de bulunuyor.

Çok sayıda teknoloji şirketinin ArGe departmanlarını ilerletmek için yarıştığı robotik alanındaki rekabet oldukça ileri düzeyde oluyor. Xiaomi de MWC 2023’te dört ayaklı robot köpeği CyberDog ve insansı robotu CyberOne’ı sergileyerek fuara katılan kişileri etkilemeye hazırlanıyor. 

CyberOne robotu, bir Mi-Sense derinlik görüş modülü ile donatılıyor. Yapay zeka, etkileşim algoritmasıyla birleştirilerek robota 3 boyutlu alan algılama, bireyleri, hareketleri ve ifadeleri tanıma yeteneği veriliyor. Kendi geliştirdiği bir MiAI ortam semantik tanıma motoru ve bir MiAI vokal duygu tanımlama motoru ile CyberOne, 85 tür çevresel sesi ve 45 insan duyguları sınıflandırmasını tanıyabiliyor. Kavisli bir OLED modülüyle birleştirilmiş işlem birimleri, eş zamanlı etkileşimli bilgilerin görüntülenmesini sağlıyor.

Gücünü Nvidia’nın Jetson Xavier NX platformundan alan ve 11 yerleşik sensörle donatılmış Cyberdog, Boston Dynamics’in dört ayaklı modelinden çok daha küçük ve yaklaşık 1.540 dolar fiyatla satılıyor. Piyasaya sürüldüğü sırada CyberDog üç şekilde kontrol edilebiliyordu: cep telefonu uygulaması, sesle kontrol ve ayrı satılan bir uzaktan kumanda. Akıllı robotun daha da geliştirileceği tahmin ediliyor. 

Xiaomi, gelişmiş Spot sisteminden önemli ölçüde daha az olan bu robotlardan 1.000 adet piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu robotların sınırlı işlevselliği ve kullanılabilirliği, şirketin henüz her eve bir Cyberdog veya CyberOne yerleştirmeye çalışmadığını gösteriyor. Xiaomi’nin odak noktası, Nvidia’nın platformu için donanım oluşturmaya ve insanlara programlama ve prototip robotik öğrenmeleri için uygun fiyatlı bir yol sağlamak oluyor. 

Güncel İçerikler