WEVC, elektrikli eCV1 kamyon modelini tanıttı: İşte özellikleri

Watt Electric Vehicle Company (WEVC), Tesla Semi'ye rakip olacak yeni elektrikli eCV1 kamyon modelini duyurdu.

Watt Electric Vehicle Company (WEVC), Tesla Semi’ye rakip olacak yeni elektrikli eCV1 kamyon modelini duyurdu. Kamyon, tasarım itibariyle de rakibine oldukça benziyor.

Birleşik Krallık merkezli WEVC, elektrikli araçlarla karayolu taşımacılığı yapmayı daha yaygın hale getirmek için çalışmalar yapıyor. Henüz ağır vasıta pazarında alternatif az üretici bulunuyorken bu pazarda yer almak isteyen birçok marka bulunuyor. Bunlar arasında WEVC de yer alıyor.

Şirket tarafından geliştirilen eCV1, dikey farların yanı sıra Tesla Semi ile benzer bir yan tasarımı bünyesinde barındırıyor. Siyah ön tamponuyla da şık bir görünüm sağlıyor. Araçta ayna yerine kamera sistemi bulunuyor. Kameralar vasıtasıyla yan ve arka kısım görünürken rüzgar direncinin de azaltılarak daha az enerji tüketilmesi sağlanıyor.

WEVC eCV1, merkezi bir sürücü koltuğuna sahiptir ve toplamda en fazla üç koltuğa sahip olacak şekilde karşımıza çıkıyor. Araç içine kolay bir şekilde giriş çıkış yapılabilmesi için araç içinde tam ayakta bile durulduğu anda herhangi bir çarpmayla karşılaşılmıyor. Geliştirilen yüksek tavan, kullanıcı dostu bir yapı sunuyor. Bu sayede şehir içi teslimatlar de daha uyumlu bir yapı sergileniyor.

Şirket, eCV1’de PACES mimarisi kullanıyor. PACES mimarisi, üç farklı sürüş konfigürasyonunu (ön, arka ve dört tekerlekten çekiş) destekliyor. eCV1’deki hücreden kasaya sistem, pillerin yapıya entegre edildiğini ima ediyor. Sistem, optimize edilmiş bir sağlamlık, en aza indirilmiş ağırlık sağlar ve taşıma yükünü en üst düzeye çıkarıyor.

eCV1, tam şarjla 290 mil (467 km) menzil sağlayan 110kWh pil paketi ile geliyor. Konfigürasyonlara bağlı olarak araçlarda çeşitli farklılıklar bulunuyor. WEVC, yılda 5.000 adede kadar elektrikli kamyon modelinden üretmeyi planlıyor. eCV1’in fiyatı hakkında henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Güncel İçerikler