Samsung, dahili projektöre sahip akıllı saat patenti aldı

Akıllı saat pazarının önemli oyuncularından Samsung, dahili projektörü bünyesinde barındıran yeni bir akıllı saat patenti aldı.

Akıllı saat pazarının önemli oyuncularından Samsung, dahili projektörü bünyesinde barındıran yeni bir akıllı saat patenti aldı. Bu patentle beraber akıllı saate sahip olan kişilerin verilerini eline ya da herhangi bir yere yansıtması kolay bir hal alıyor.

Akıllı saatler piyasaya sunulduğundan bu yana önemli ölçüde ilerledi ve Samsung bu alanda inovasyonun ön saflarında yer aldı. Teknoloji devi tarafından yakın zamanda yapılan bir patent başvurusu, gelecekte entegre bir projektöre sahip bir Galaxy Watch olasılığını artırıyor. 

Patent başvurusuna göre projektör, saat kayışı içine yerleştirilerek sürekli hareket halindeki kullanıcılar için kullanımı basit ve pratik hale getirilecek. Patent ayrıca, saatin yüzeyleri algılayabilen ve yansıtılan görüntünün odağını ve yönünü otomatik olarak değiştirebilen çeşitli sensörlere sahip olacağını da ima ediyor.

Patent şemaları ayrıca, Galaxy Watch Active’in yerleşik projektörünün herhangi bir bozulma olmaksızın bir görüntüyü veya malzeme parçasını ele yansıtmasını sağlayacak iki sıra halinde düzenlenmiş bir dizi lens ve LED’i gösteriyor. Görüntünün doğru bir şekilde sunulabilmesi için bileğinizin kesinlikle düz olması gerekiyor. Geliştirilen bu teknoloji, şirketlerin rakiplerine göz dağı vermek için ya da kapsamlı patentlere sahip olabilmek için geliştirdiği modellemeler arasında olabilme ihtimali bulunuyor.

Samsung’un gönderdiği dosyalarda, yansıtılan ekranın işlevsel özelliklere hatta gelecekte dizi-film ya da video izlemek mümkün hale gelecek. Bu teknoloji geliştirildiğinde, akıllı saatte daha fazla modifikasyon ve değişiklik yapılacağı tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler