Amazon alt markası Zoox, ilk Robotaxi modelini yola çıkardı

Amazon tarafından geliştirilen araç markası Zoox, otonom Robotaxi modelini halka açık yollara çıkardı.

Amazon tarafından geliştirilen araç markası Zoox, otonom Robotaxi modelini halka açık yollara çıkardı. Tarihte ilk kez amaca yönelik olarak üretilmiş bir robot taksinin yolcularla birlikte ve direksiyon veya pedal gibi herhangi bir manuel kontrol olmadan otonom olarak hareket ettiğine işaret ediyor.

Zoox, 2022’nin Temmuz ayında halka açık yollarda çalışmak için gereken federal araç güvenlik performansı gereklilikleri olan Federal Motorlu Taşıt Güvenlik Standartlarına göre amaca yönelik, tamamen otonom, tamamen elektrikli bir binek aracı kendi kendine onaylayan ilk şirket oldu. Geçen hafta Zoox, Robotaxi modelini hem boş hem de Zoox çalışanlarının yolcu olduğu halka açık yollarda otonom olarak çalıştırmak için California Motorlu Taşıtlar Departmanından sürücüsüz test izni aldı.

Zoox’un kurucu ortağı ve CTO’su Jesse Levinson’a göre, halka açık yollarda manuel kontroller olmadan bir Robotaxi’de dünyanın ilk yolcusu olmak hayatının en önemli anlarından biriydi. Taşımacılığı yeniden icat etmek, her aşamada yepyeni yenilikleri değerlendirmeyi gerektiriyordu. Zoox, özel test yollarında ciddi kilometreler kat etmek için aracını test odasında yinelemeli simülasyon döngülerinden ve yapılandırılmış testlerden geçirdi. Bu arada, L3 test filosu gerçek yol verilerini topladı ve San Francisco, Las Vegas ve Seattle’da otonom olarak bir milyondan fazla mil kat etti. 

Bahar aylarından itibaren Zoox çalışanları, iş saatlerinde Foster City ofisleri arasında Robotaxi’ye binebilecekler. Zoox, otonom araç endüstrisi ve şehirlerdeki ulaşım için önemli bir başarı olarak görülüyor. Şirket, amaca yönelik Robotaxi’leri genel kullanıma sunmaya bir adım daha yaklaştı ve insanların seyahat şekillerinde devrim yaratarak yolculukları daha kolay ve keyifli hale getirmesi bekleniyor. 

Güncel İçerikler