Xiaomi Auto, dünyanın en büyük 5 otomobil şirketi arasında olmak istiyor

Xiaomi, otomobil pazarına giriş yaparak otomotiv devleriyle kıyasıya rekabet etmek istiyor.

Çinli teknoloji markası Xiaomi, otomobil pazarına giriş yaparak otomotiv devleriyle kıyasıya rekabet etmek istiyor. Şirket, dünyanın en büyük 5 otomobil şirketi arasında olmak istiyor.

Xiaomi, elektrikli otomobillere daha da yoğunlaşmak için bu departmanı ayrı bir bölüm olarak değerlendiriyor. Şirketin kurucusu ve CEO’su Lei Jun, Xiaomi Auto’yu dünyanın en iyi beş otomobil üreticisi arasına koyacağını söylüyor. Lei Jun, Xiaomi Auto’nun önümüzdeki 15-20 yıl içinde dünyanın en iyi beş otomobil üreticisinden biri olmayı hedeflediğini açıkladı.

Xiaomi’nin Xiaomi Auto üzerindeki tam kontrolünün, şirketin tamamında mevcut olan kaynakları kullanmasının bir sonucu olduğunun altını çizdi. Firmanın Çin’deki çok sayıda çevrimdışı mağazası, Xiaomi Auto’nun pazarlanmasına büyük katkı sağlıyor.

Şirket, Çin pazarındaki rekabetin yaklaşık 6-7 yıl gerisinde olduğunu ve ilk arabasını 2024 yılına kadar getirmeyi planlıyor. Xiaomi’nin yazılım ve kullanıcı deneyimindeki güçlü geçmişinin, otomobil pazarındaki boşluğu hızla daraltmasına izin vereceği de belirtiliyor. Şirket, aracın geliştirilmesinde yazılım kısmına oldukça önem veriyor.

Şu anda otomobil endüstrisine Volkswagen, Toyota, Mercedes ve Ford gibi büyük isimler hakim. Xiaomi’nin sektördeki köklü devleri geçmesi kolay olmayabilir ancak Tesla gibi şirketler bunun yapılabileceğini gösterdi.

Geçen yıl, Xiaomi Auto 439 milyon dolarlık yatırım almayı başardı ve 2.300’den fazla ArGe personelini bünyesinde barındırıyor. Paylaşılan raporlara göre Xiaomi’deki ekibin 2024’ün 1. çeyreğine kadar ilk otomobilin seri üretimini başlatmak için oldukça fazla çalıştığı da belirtiliyor. 

Güncel İçerikler