Tiktok, içerik üreticilerinin özel videoları için abonelik sistemi geliştiriyor

TikTok, içerik üreticilerinin platform üzerinden para kazanmalarına yardımcı olacak bir abonelik sistemi üzerinde çalışıyor.

Yeni nesil sosyal medya platformu TikTok, içerik üreticilerinin platform üzerinden para kazanmalarına yardımcı olacak bir abonelik sistemi üzerinde çalışıyor. Bu sistemle beraber paylaşılan bazı videoları görebilmek için içerik üreticisine üye olmak gerekiyor.

Gerek TikTok gerekse diğer sosyal medya platformlarında videolar üzerinden para kazanmak gün geçtikçe daha da zorlaşıyor. Bunu fark eden uygulamalar da alternatif yollar geliştiriyor. Gelen bilgilere göre TikTok, üreticilerin belirli bir videoya erişmek için 1 dolar (veya kendi seçtikleri bir fiyat) talep etmesine izin verecek bir ödeme duvarı özelliği geliştiriyor. Sistemin tam olarak nasıl çalışacağı net olmasa da influencer’ların en yeni içeriklerinden doğrudan kar elde etmelerine yardımcı olacak.

Bununla beraber Crator Fund’ın da düşük ödemeler nedeniyle yenileneceği iddia ediliyor. 100.000 takipçiye ulaşımadan herhangi bir gelir elde dilemeyen platform için düzenlemelerin yolda olduğu idda ediliyor. Uzun videolar çeken kişilerin, fon aracılığıyla daha fazla ödüllendirilebileceği de söyleniyor.

Yenilikçi sosyal medya platformu, içerik üreticilerini için “değerli ve ödüllendirici” hale getirmek için yeni yollar bulmaya “kararlı” olduğunu söyledi. Ödeme duvarının ne zaman kullanıma sunulacağı belli olmasa da gözden geçirilmiş Content Creator Fund, Mart ayında başlaması muhtemel görünüyor.

Şirketin Brezilya ve Fransa’da yeni finansman sistemini test ettiği açıklandı. Burada yapılan testlerin hemen ardından tüm dünyada özelliklerin aktif edilmedi gerekiyor.

Güncel İçerikler