Nissan ve Renault, ortak geliştirecekleri araçlar için 600 milyon dolar yatırım yapıyor

Elektrikli araç pazarı hızla büyürken Nissan ve Renault, Hindistan'da altı yeni modelin üretimini yapmak için iş birliğine giderek 600 milyon dolar yatırım yaptıklarını açıkladı.

Elektrikli araç pazarı hızla büyürken Nissan ve Renault, Hindistan’da altı yeni modelin üretimini yapmak için iş birliğine giderek 600 milyon dolar yatırım yaptıklarını açıkladı. Bu yatırım, ülkedeki düşen pazar paylarını artarak dünyanın üçüncü büyük otomobil pazarı olarak artan küresel öneminden yararlanmayı amaçlayarak yapılıyor.

Yeni ortaklıkla berber iki şirket, Hindistan, Latin Amerika ve Avrupa dahil olmak üzere üç pazarda yakın işbirliği yapacak. Altı yeni model, ortak bileşenlere ve mühendisliğe izin verecek şekilde ortak platformlar üzerine inşa edilecek. Bu iki araç, Hindistan’da türünün ilk örneği olacak. Kalan dört model, tümü şirketlerin ortak mülkiyete ve bir araştırma ve geliştirme merkezine sahip olduğu güney Hindistan’daki Chennai fabrikasında üretilecek olan spor amaçlı araçlar olacak.

2022’de Hindistan’da toplam %3 pazar payına sahip olmasına rağmen, yatırım hem Nissan hem de Renault için büyük önem taşıyor. Nissan, Çin, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya’da önemli bir varlığa sahipken, Renault’nun olmaması, Hindistan’ı başarısı için çok önemli bir pazar haline getiriyor. Chennai fabrikası yılda 500.000 araç üretme kapasitesine sahip, ancak şirketler geçen yıl Hindistan’da sırasıyla yalnızca 87.000 ve 35.000 araç sattı.

Nissan ve Renault’nun ikisi elektrikli olmak üzere altı yeni model yapmak için Hindistan’da yaptıkları 600 milyon dolarlık yatırım, ülkedeki düşen pazar paylarını ele almak ve artan öneminden yararlanmak için önemli bir adım oluyor. Yirmi yıllık küresel anlaşmalarını yenileyerek Hindistan, Latin Amerika ve Avrupa’daki iş birliğine odaklanan iki şirket, varlıklarını artırmayı ve hızla büyüyen otomotiv pazarından pay almayı hedefliyor

Güncel İçerikler