İş yerleri için zindelik ve ruh sağlığına odaklanan Spectrum.Life, 5 milyon euro yatırım aldı

İşveren sağlık ve refah hizmetleri sağlayıcısı olan Spectrum.Life, 5 milyon euro yatırım aldı.

İşveren sağlık ve refah hizmetleri sağlayıcısı olan Spectrum.Life, 5 milyon euro yatırım aldığını açıkladı. Tur, ACT Venture Capital liderliğinde düzenlendi. Girişimin aldığı toplam yatırım 9 milyon euro oldu.

2018 yılında Stuart McGoldrick, Dr. Sarah O’Neill ve Stephen Costello tarafından kurulan Spectrum.Life, sigortacılar, işverenler, çalışanlar ve öğrenciler için ruh sağlığı ve esenlik hizmetleri sunuyor. 

Spectrum.Life, insanların ruh sağlığı ihtiyaçları için krize girene kadar tedavi/destek sağlamayan mevcut kurumsal sağlık tekliflerinin aksine, insanları kriz öncesinde, sonrasında ve sonrasında desteklemek için bütüncül bir uçtan uca yaklaşım benimsediğini söylüyor. Girişim, Birleşik Krallık ve İrlanda genelinde 2.500 müşteride 4 milyondan fazla kullanıcıya çözüm sağladığını iddia ediyor. Platform, University of Kent, Bath Spa University, Middlesex University London, University of Birmingham, University of Bath, University of Highlands and Islands gibi İngiltere’nin önde gelen Üniversiteleri ile ortaklıklar yapıyor.

Platform, 2022’de işverenlerin verimlilikte genel olarak yüzde 43’lük bir artış, tedaviden sonra ciddi şekilde sıkıntılı olduğunu bildirenlerde ve ortalama olarak yüzde 94’lük bir azalma gördüğünü söylüyor. Girişim, kullanıcıların yalnızca yüzde 5’inin 6-8 danışmanlık seansından sonra uzun vadeli desteğe yönlendirilmesi gerektiğini iddia ediyor. 

Spectrum.Life CEO’su Stephen Costello, “Yenilikçi akıl sağlığı, esenlik ve dijital sağlık tekliflerimizi büyütmeye ve genişletmeye devam ederken ACT ve diğer yatırımcılarımızın desteğini aldığımız için çok heyecanlıyız.” dedi.

Spectrum.Life, aldığı yatırımı ekibinin genişletilmesi, yeni özelliklerin ve kaynakların eklenmesi dahil olmak üzere platformunu daha da geliştirmek için kullanacağını açıkladı. İrlandalı merkezli girişim, ay sonuna kadar 200 çalışana ulaşmayı planlıyor.

Güncel İçerikler