Ford, ABD’de elektrikli araçlar için pil fabrikası kurmaya hazırlanıyor

Otomobil devi Ford, elektrikli araçlara güç verecek bataryalar üretmek için Michigan'da 3.5 milyar dolarlık batarya fabrikası kurmak için çalışmalar yapıyor.

Otomobil devi Ford, elektrikli araçlara güç verecek bataryalar üretmek için Michigan’da 3.5 milyar dolarlık batarya fabrikası kurmak için çalışmalar yapıyor. Tesisin tamamlandığında en az 2.500 işçiyi bünyesinde barındırması bekleniyor.

Otomotiv şirketi, Çin merkezli Contemporary Amperex Technology Co (CATL) ile Detroit’in yaklaşık 160 km batısında küçük bir kasaba olan Marshall, Michigan dışında 3.5 milyar dolarlık bir demir fosfat pil fabrikası inşa etmek için düğmeye bastı. Ford, tüm fabrikaya ve yakındaki altyapıya sahip olduğunu görecek bir mülkiyet yapısı düşündü. Tesiste Ford çalışanları da yer alacak. CATL, yalnızca pilleri oluşturmak için kullanılan teknolojiyi destekleyecek.

Ford yetkilisi, “Ford araçları için CATL teknolojisine dayalı pilleri keşfettiğimizi ve yerelleştirmeyi planladığımızı söyledik.” dedi. bu açıklamayla beraber ortaklığın ilk ışıkları yakıldı.

Geçtiğimiz temmuz ayında Ford, 2023 yılı için Mustang Mach-E modeli için CATL üretimi piller kullanacağını açıkladı. Aynı ay şirket, 2026’dan itibaren Kuzey Amerika’da 40 gigawatt saatlik pil kapasitesi üretmeyi planladığını da duyurdu.

Elektrikli araçlar gün geçtikçe hayatımıza adım adım entegre oluyor. Yenilenemeyen enerji kaynakların azalması ve bunların karbon salınımı nedeniyle alternatif yakıtlara geçiş yapıldığı günümüzde elektrikli araçların popülaritesi gün geçtikçe artıyor. Tesla’nın liderliğinde giden pazar için sektörün köklü markaları da elektrifikasyon sürecini hızlandırıyor. Ford da pazardan iyi bir pay alabilmek için bu alanda büyük yatırımlar yapıyor.

Güncel İçerikler