WhatsApp Durum bölümüne yeni özellikler geldi

Popüler sosyal medya platformu WhatsApp, Durum bölümü için yeni özellikleri kullanıma sunduğunu açıkladı.

Popüler sosyal medya platformu WhatsApp, Durum bölümü için yeni özellikleri kullanıma sunduğunu açıkladı. Güncellemeyle beraber daha önce test edilen sesli durumlar ve ifade bırakma özellikleri platforma entegre ediliyor.

WhatsApp, kullanıcıların 24 saat boyunca kayıtlı tüm kişileri tarafından görüntülenebilecekleri fotoğraf veya kısa videoları o bölüme göndermelerini sağlayan bir “Durum” özelliğini bünyesinde barındırıyor. 24 saat kalan Durumlar kısmına, yalnızca belirli metinleri, resimleri veya kısa videoları yüklenebiliyordu. Yeni güncellemeyle beraber uygulamaya birçok özellik geliyor.

Yeni gelen özellikler arasında sesli mesajlar bulunuyor. Sesli mesajlar artık kaydedilip durum olarak paylaşılabiliyor. Ses sınırının 30 saniye olduğu belirtiliyor. Durumunuzu her güncellediğinizde kimlerin görebileceğini (veya duyabileceğini) seçmek için de gizlilik ayarlarını güncelleyebilirsiniz.

WhatsApp için en sık istenen özellikler arasında emoji ile yanıt vermek bulunuyor. Yukarı kaydırıp sekiz emojiden birini seçerek, herhangi bir duruma hızla yanıt verebilirsiniz. Elbette metin, sesli mesaj veya çıkartmalarla da yanıt verebilirsiniz.

Her durum güncellemesi yayınlandığında, profil resminin çevresinde tıpkı Instagram’daki gibi profil halkası oluşuyor. Bu zil, sohbet listesinde, grup katılımcı listelerinde ve iletişim bilgileri alanında görüntüleniyor. Bu özelliklerle beraber tıpkı konuşmalarda olduğu gibi durum güncellemelerinde bağlantı önizlemeleri de artık etkinleştirildi. Bu nedenle, durumunuzla ilgili bir bağlantı yayınladığınızda, önizleme otomatik olarak görünecek, durumunuzun görünümü iyileşecek ve kişilerinize, bağlantıya dokunmadan önce bağlantının ne hakkında olduğunu bilmeleri sağlanacaktır.

Platforma gelen yeni özellikler, sosyal medya uygulamalarının mini bir versiyonu gibi görünmesinin yanı sıra işlevselliğiyle de ön plana çıkmasını sağlıyor.

Güncel İçerikler