Samsung, deprem bölgesindeki ihtiyaçların giderilmesi için 3 milyon dolar yardımda bulundu

Elektronik cihaz üreticisi Samsung, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için 3 milyon dolar yardımda bulunacağını açıkladı. 

6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş ve Gaziantep olan fakat bölgede 10 şehre hasar veren yıkıcı depremlerin ardından ihtiyaç olan yerlere yardımlar gitmeye devam ediyor. Elektronik cihaz üreticisi Samsung, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için 3 milyon dolar yardımda bulunacağını açıkladı.

Samsung Türkiye tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Geçmiş olsun Türkiye…

Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz.

Bu kapsamda, ilgili kurumlarla iş birliği içinde deprem bölgesindeki ihtiyaçların giderilmesine destek vermek amacıyla 3 milyon dolar tutarında bir bağış yapıyoruz. Bu bağışın 1.5 milyon doları nakit olarak, geri kalan 1.5 milyon doları ise taşınabilir şarj cihazı, tablet, beyaz eşya, portatif ultrason, geçici barınma çözümlerine ve sağlık tesislerine destek olarak kullanılacak.

Bu felaketin yaralarını birlikte saracağımıza inanıyoruz.” 

Deprem bölgelerinde beslenme ve giyinme odaklı ihtiyaçlar oldukça fazla olsa da elektronik ürünlere de ihtiyaç duyuluyor. Taşınabilir şarj cihazı (powerbank) ve tablet gibi ürünler iletişimin devam etmesine yardımcı oluyor.

Depremden olumsuz etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileriz.

Güncel İçerikler