Sağlık teknolojisi odaklı Yodawy, 16 milyon dolar yatırım aldı

MENA bölgesindeki en büyük ilaç üreticisi Global Ventures destekli Yodawy, düzenlenen Seri B turda 16 milyon dolar yatırım aldı.

MENA bölgesindeki en büyük ilaç üreticisi Global Ventures destekli Yodawy, düzenlenen Seri B turda 16 milyon dolar yatırım aldı. Delivery Hero’nun girişim kolu olan Delivery Hero Ventures tarafından yönetilen tura Singapur merkezli AAIC Investment, Suudi Dallah Al-Baraka, mevcut yatırımcılardan Middle East Venture Partners (MEVP), C Ventures ve P1 Ventures katıldı.

Yodawy’nin platformu, sigorta şirketlerinin ve hastanelerin onayları otomatikleştirmesine, maliyetlerden tasarruf etmesine ve müşteri deneyimini iyileştirmesine olanak tanıyor. Ayrıca eczaneler, Yodawy’nin e-ticaret teklifi aracılığıyla çevrimiçi bir varlık elde ederek satışlarını artırıyor. Hizmet kapsamında hastalar, ilaçlarının kapılarına kadar gelip teslim edilmesinden faydalanabiliyor. Öte yandan ilaç sektörü, ürünleri tüketicilerin ellerine teslim etmek için Yodawy’nin eczane ağından yararlanabiliyor.

Yodawy, şu anda Mısır pazarındaki yaklaşık 300 şirket için birincil ortak olduğunu ve kronik ilaca ihtiyaç duyan hastalarına hizmet verdiğini iddia ediyor. B2B2C modeli kullanan Giza merkezli sağlık teknolojisi girişimi, 20 sağlık sigortası şirketi ve 500 doktorla ortaklık kurdu ve 3.000 eczane, bu şirketlerdeki kişiler aracılığıyla 4 milyondan fazla reçeteyi işleme koydu. Bu arada, Yodawy kısa bir süre önce 7 sigorta şirketi ve sağlık yönetimi kuruluşunun programa katılmasıyla doktorların kağıtsız çalışmasına olanak tanıyan amiral gemisi e-reçete ağ geçidini oluşturdu. Bunun sonucunda günde 2.000’den fazla e-reçete üretildi. Şirketin geliri, 18 ay önceki son fiyatlamasından bu yana %400 arttı.

Girişimin kurucu ortağı ve CEO’su Karim Khashaba, “Güçlü sigorta ortakları ağı ve işveren liderliğindeki tıbbi planlar oluşturduk. Mısır’daki 30 şehirde aylık olarak reçetelerin doktor tarafında dijital olarak nasıl üretildiğinden ödeme yapanların reçeteleri nasıl işlediğine kadar uçtan uca reçete değer zincirini, şu anda yaklaşık 200.000 reçetenin dağıtımını yöneten eksiksiz bir sipariş karşılama altyapısını yönetiyoruz.” dedi.

Orta Doğu ve Afrika’daki genişlemesine ek olarak, Yodawy’nin açıklamasına göre yatırım, kayıtlı hastalara aylık ilaç dolumu sunan ve Mısır’ın 38 şehrinde günlük teslimatları işleyen kronik hastalar için özel Bakım Programının büyümesini hızlandıracak. Şirket ayrıca operasyonlarını otomatikleştirmeye devam etmeyi, daha büyük ölçekte reçete işlemeyi etkinleştirmeyi ve hızla büyüyen hasta tabanına hizmet etmek için mevcut teknoloji destekli yerine getirme yeteneklerini güçlendirmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler