Maxar, Açık Veri Programı ile deprem bölgesinde çekilen uydu fotoğraflarını paylaştı

İstihbarat ve uzak teknolojileri odaklı çalışmalar yapan Maxar, deprem bölgesi için Açık Veri Programı'nı aktif etti.

İstihbarat ve uzak teknolojileri odaklı çalışmalar yapan Maxar, deprem bölgesi için Açık Veri Programı‘nı aktif etti. Depremin yıkıcı etkileri, paylaşılan görsellerele daha iyi şekilde görünüyor.

ABD merkezli uydu şirketi, Kahramanmaraş’ta gerçekleşen deprem sonrasında ortaya çıkan yıkımı herkese açık şekilde paylaştı. Uydu görüntülerine bakıldığında, binaların tamamen yerle bir olduğu, bazı binaların ise ilk katlarında çöküntü olduğu ve bazı binaların ise yanlara doğru eğildiği görülüyor.

Maxar Technologies, Türkiye’yi etkisi altına alan depremlerin ardından Antakya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep’te yaşanan yıkımın çarpıcı görüntülerini gözler önüne serdi.

Açık Veri Programı ile birbirinden farklı verilere ulaşmak için web sitesinde yer alan formu doldurmak gerekiyor. Kayıt işlemlerinin hemen ardından detaylı verilere kolayca ulaşılabiliyor. Panchromatic Image, Data Mask, Multispectral Image, JSON ve Visual Image formatlarındaki görsellerle istenilen detayda veriler incelenebiliyor.

Günlük olarak uydu görüntülerini paylaşan şirket, her gün yapılan çalışmaları ve bölgede olan değişiklikleri de takipçileriyle paylaşıyor.

Güncel İçerikler