Uber, deprem bölgelerine gidecek yardımları ücretsiz ulaştırıyor

Global teknoloji platformu Uber, deprem bölgelerinde yardıma ihtiyacı olan kişiler için hazırlık yapan ve eşya göndermek isteyen kişilerin hazırladığı yardımları ücretsiz olarak ulaştıracağını açıkladı.

Global teknoloji platformu Uber, deprem bölgelerinde yardıma ihtiyacı olan kişiler için hazırlık yapan ve eşya göndermek isteyen kişilerin hazırladığı yardımları ücretsiz olarak ulaştıracağını açıkladı. Yardımcı olmak isteyen kişiler, büyük küçük fark etmeksizin tüm eşyaları Uber aracılığıyla yardım kurumlarına gönderebiliyor.

Pazartesi sabaha doğru olan depremle beraber ülkemizde oluşan derin üzüntü sonrasında Türkiye’nin dört bir yanında yardım için iş birliği yapılıyor. Birçok marka ve şirket, bölgede ihtiyaç duyulan eşyaları en hızlı şekilde yetiştirmek içi çabalıyor. Uber de İstanbul’da yaşayan kişilerin yardımlarını bölgeye ulaştırmak için aracılık ediyor.

İstanbul’da Uber uygulaması içerisinde 8-9-10 Şubat tarihleri arasında saat 10.00 – 17.00 arasında çıkacak “Deprem Yardım” seçeneğini kullanan kişiler, taksileri ücretsiz olarak çağırabiliyor. Gelen ilgili taksi sürücüsüne deprem yardımlarınızı taşınabilir şekilde teslim edebilirsiniz. Gönderilen ürünlerin kullanılmamış, yeni ve temiz olması isteniyor. Öncelikli olarak battaniye, nevresim takımı yastık, temiz bebek kıyafeti, powerbank, mont, bot, eldiven, atkı ve bere gibi ürünlerin şehirlere gönderilmesi isteniyor.

Toplanan yardımlar deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi ve Kartal Lojistik Merkezi’ne teslim edileceği belirtiliyor. Gönderilecek olan ürünlerin ikinci el olmamasına oldukça dikkat ediliyor. İkinci el ürünler kabul edilmeyip sadece kullanılmamış ürünler Uber tarafından kabul edilecek.

Güncel İçerikler