Mango, depremzedeler için 3 milyon TL bağış yaptı

Ünlü giyim markası Mango, Kahramanmaraş depreminin ardından oluşan ihtiyaçları karşılamak için 3 milyon TL (150 bin euro) bağış yaptığını açıkladı.

Ünlü giyim markası Mango, Kahramanmaraş depreminin ardından oluşan ihtiyaçları karşılamak için 3 milyon TL (150 bin euro) bağış yaptığını açıkladı. Bu sayede depremde zarar gören kişilerin ihtiyaçlarını giderilmesi planlanıyor.

Ülkece birbirimize daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde gerek e-ticaret platformları, kuruluşlar gerekse tekstil ve yemek şirketleri depremde zarar gören kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak için seferberlik yapıyor. Bu seferberliğe katılan markalar arasında Mango da yer aldı.

Mango, ülkemizde oluşan depremle ilgili, “Mango’da kendimizi her zamankinden daha fazla Türkiye’ye yakın hissediyoruz. Mango ekibinin tamamı, Türkiye’de ve komşu Suriye’de Pazartesi sabahından bu yana art arda meydana gelen yıkıcı depremlerin nüfus üzerindeki etkisinden derin üzüntü duyuyor. Türkiye, Mango için stratejik bir bölge ve çok yakın bağları bulunuyor.
 
Mango için, ekibinin ve dağıtım ekosistemini oluşturan insanların sağlığı ve güvenliği, özellikle Türkiye’deki gibi anlarda her zaman önceliğidir. 

Şirket, bu zor günlerde sürekli sözleşmesi olduğu mağazalar, tedarikçiler ve fabrikalardaki tüm çalışanlarının ve personelinin refahını ve güvenliğini garanti altına almak ve onlara tüm desteğini ve yardımını (finansal ve ahlaki) sunmak için güvenlik protokollerini etkinleştirdi.  
 
Şu an için hastanede bulunan bir kişi dışında tüm çalışanlarımızın ve mağaza personelimizin sağlık durumu iyi. Ancak şirket, tüm çalışanlarına ve ailelerine mümkün olduğunca fazla destek sağlarken durumu sürekli olarak izliyor. 

Mango’nun Sosyal Eylem departmanı, Türkiye’deki ekipleriyle birlikte sahadaki ihtiyaçları analiz etmeye ve örneğin depremlerden etkilenen farklı bölgelere kıyafet göndermeye başladı. Mango’nun insanlara ve çevrelerine olan bağlılığı doğrultusunda şirket, bu doğal afetten etkilenenlere yardım etmek için sahada çalışan Türk Kızılayı’na 3 milyon TL (150.000 Euro) bağışta bulundu.

2022’nin sonunda Mango’nun Türkiye’de yaklaşık 70 mağazası vardı ve bunların bir kısmı depremlerden en çok etkilenen illerden bazıları olan Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana, Kayseri ve Trabzon’da bulunuyor. Ayrıca Mango, dünyadaki en büyük tedarikçilerinden biri olan ülkede 663 fabrika ile çalışıyor. Şirketin ülkede yaklaşık 1.300 çalışanı var.

Tüm Mango ekibi, kurbanların ailelerine ve bu trajediden etkilenenlere en içten taziyelerini göndermek istiyor.” açıklamasını yaptı.

Depremde zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi en içten şekilde sunuyoruz.

Güncel İçerikler