Google, YouTube Shorts içeriklerinin günlük 50 milyar görüntülemeyi geçtiğini açıkladı

Google, video içerik platformu YouTube'un kısa video alanı YouTube Shorts içeriklerinin günlük 50 milyar görüntülemeyi geçtiğini duyurdu.

Google, video içerik platformu YouTube’un kısa video alanı YouTube Shorts içeriklerinin günlük 50 milyar görüntülemeyi geçtiğini duyurdu. Rekor büyüme elde eden platform, rakipleriyle rekabeti yeni bir boyuta taşıyor.

Sosyal medya platformlarında artık kısa video devrine geçiş yapıldığı kolayca hissediliyor. YouTube, TikTok ve Instagram da bu alanda kıyasıya rekabet içerisinde yer alıyor. Google tarafından yapılan açıklamada YouTube Shorts’un günlük 50 milyar görüntülemeyi geçtiği açıklandı. Şirket daha önce 2022’nin ilk çeyreğinin bir parçası olarak günlük 30 milyar görüntüleme elde ettiğini paylaştı.

Her ne kadar büyüme konusunda etkileyici ivme yakalasa da, Shorts’taki izlenme sayısı Instagram ve Facebook’un gerisinde kalıyor. Geçtiğimiz Ekim ayında Meta, Reels’ın her iki sosyal ağda da günlük 140 milyar görüntüleme topladığını söyledi.

Tıpkı diğer rakip platformlar gibi YouTube da kullanıcıları Shorts izlemeye yönlendiriyor. Kasım ayında şirket, Shorts’u TV’ler için yayınlamaya başladı. TikTok, uygulamasını 2021’de Amazon Fire TV, Android TV ve belirli LG ve Samsung akıllı TV’ler dahil olmak üzere çok sayıda büyük ekranlı platform için kullanılabilir hale getirmek için benzer bir girişimde bulunmuştu.

Geçen yıl YouTube, 1.5 milyar oturum açmış kullanıcının her ay Shorts izlediğini açıkladı. 2021’de TikTok, aylık 1 milyar aktif kullanıcı sınırını aştığını söyledi. Buna karşılık Instagram’ın da 2 milyardan fazla kullanıcısı bulunuyor. Şirket, 2 milyar kullanıcıdan kaçının Reels izlediğini açıklamadı.

Kısa video görüntülemelerinin artması Google için iyi bir haber ancak bu görüntülemelerden de para kazanması gerekiyor. Kasım 2022’de şirket, YouTube Music ve Premium’un dünya çapında 80 milyondan fazla abonesi olduğunu söyledi. Bu abonelerin YouTube’un gelirine ne kadar katkıda bulunduğu ise belirtilmedi.

1 Şubat’ta YouTube, reklam gelirini Shorts içerik üreticileriyle paylaşmak için yeni bir program başlattı. Bu program, daha fazla içerik üreticisinin platform için orijinal içerik oluşturmaya teşvik edebileceği düşünülüyor. Geçen Kasım ayında video platformu, Shorts ile alışveriş özelliğini de test etmeye başladı.

Güncel İçerikler